Hradec Králové: Nábřeží bude i letos hostit akce podpořené městem

09.02.2017 10:42

Celkem osm akcí zařazených do městem podporovaného cyklu Královéhradecká nábřeží oživí letos v krajské metropoli nábřeží Labe. Akci Nábřeží vysokých škol pořádá samo město Hradec Králové, a to ve spolupráci s vysokými školami, zbylým akcím tohoto cyklu město i letos v mnohém pomůže a poskytne součinnost prostřednictvím Technických služeb Hradec Králové. O formě podpory i celém cyklu akcí na nábřeží rozhodli městští radní. O výši dotací budou ještě jednat zastupitelé.

Hradec Králové: Nábřeží bude i letos hostit akce podpořené městem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Všechny akce zařazené do cyklu Královéhradecká nábřeží jsou podrobně popsány na webové stránce http://www.hradeckralove.org/zivot-ve-meste/kralovehradecka-nabrezi s tím, že by v nejbližší době měla být zprovozněna adresa www.nabrezihk.cz. První akce, kterou je Nábřeží vysokých škol, se uskuteční už 20. dubna na Tylově nábřeží a na náplavce. Ve spolupráci s hradeckými vysokými školami ji pořádá město prostřednictvím odboru kultury, sportu a cestovního ruchu. Poslední ze sedmi akcí cyklu Královéhradecká nábřeží se uskuteční 26. srpna a bude jí už 15. mezinárodní nábřeží paromilů.  

Akce Den Labe byla původně do návrhu cyklu Královéhradeckých nábřeží zařazena (záštita města je díky tomu automatická a organizátor může užívat veřejné prostory zdarma), rada města dokonce schválila i stotisícovou dotaci, bohužel v mezidobí pořadatel městu oznámil, že akci neuspořádá. V loňském roce město akci rovněž dalo záštitu a pořadatelům navíc schválilo dotaci ve výši 120 tisíc korun.

„Rada města projednala a zastupitelstvu města doporučila k zařazení nové akce do cyklu Královéhradecká nábřeží včetně poskytnutí dotace místo Dne Labe. Obdržela totiž žádost zapsaného spolku LeaLea, který zareagoval na rozhodnutí organizátora Den Labe nepořádat a rád by v ten samý termín uspořádal akci pro rodiny s dětmi Den vody. Součástí akce plánuje prezentaci pojízdné laboratoře, čističky pitné vody, kolesových parníčků a zpřístupnění vodní elektrárny Hučák. O zařazení rozhodne zastupitelstvo,“ dodala po rozhodnutí rady města Anna Maclová, náměstkyně primátora. Zastupitelstvo města bude rovněž jednat o výši dotací pro Nábřeží šlapadel - Šampionát Evropy závodů vozítek s pedály a také o dotaci pro Nábřeží umělců.

Cyklus Královéhradecká nábřeží - 2017:

20. 4. 2017 - NÁBŘEŽÍ VYSOKÝCH ŠKOL, Tylovo nábřeží + přilehlá náplavka

26. 5. 2017 - NÁBŘEŽÍ UMĚLCŮ, nám. Svobody, Tylovo nábřeží

20. 5. 2017 - NÁBŘEŽÍ ŘEMESLNÍKŮ, nám. Svobody, Tylovo nábřeží

22. 7. 2017 - NÁBŘEŽÍ ŠLAPADEL – ŠAMPIONÁT EVROPY ZÁVODŮ VOZÍTEK S PEDÁLY, Eliščino nábřeží

5. 8. 2017 - NÁBŘEŽNÍ JAZZOVÁ POUŤ, Muzeum VČ, nám. 5. května

19. 8. 2017 - NÁBŘEŽÍ KERAMIKY A SKLA, nám. Svobody, Tylovo nábřeží

26. 8. 2017 - 15. MEZINÁRODNÍ NÁBŘEŽÍ PAROMILŮ, Smetanovo a Eliščino nábřeží, náměstí 5. května – akce je součástí cyklu Calendarium Regina (http://www.calendariumregina.cz/)

31. 7. 2016 - 27. 7. 2018 - NÁBŘEŽÍ SOCHAŘŮ, Tylovo nábřeží, náměstí Svobody
Nábřeží sochařů - plenérová expozice soch Mezinárodního sochařského symposia v Hořicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…