Hradec Králové: První Hradečánek nadcházejícího roku se může těšit na překvapení

08.12.2016 10:50

Pět tisíc korun a zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř deset tisíc korun čeká na prvního Hradečánka roku 2017. Novorozence, který přijde na svět v královéhradecké porodnici a bude mít trvalý pobyt v Hradci Králové, obdaruje město i v příštím roce. Rozhodli o tom v pondělí radní města.

Hradec Králové: První Hradečánek nadcházejícího roku se může těšit na překvapení
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Finanční dar předá zákonnému zástupci novorozence osobně při své návštěvě porodnice primátor města Zdeněk Fink zkraje příštího roku. Zlatou pamětní medaili dostane první Hradečánek při příležitosti vítání občánků patrně v dubnu v Divadle Drak.

"Již tradiční návštěvou pana primátora v královéhradecké porodnici spojenou s předáním finančního daru rodině prvního občánka Hradce Králové narozeného v novém kalendářním roce a oblíbenou aktivitou Vítání občánků chce město vyjádřit podporu mladým rodinám. Tato aktivita probíhá v úzké spolupráci s divadlem DRAK v určitých obměnách minipředstavení již sedm let. Za ta léta jsme uvítali stovky dětí a mám radost, že s mnoha rodinami se zde setkáváme opakovaně," představuje i další z prorodinných aktivit města Anna Maclová, náměstkyně primátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…