Hradec Králové: Slavnosti královny Elišky vrátí město do středověku

29.08.2015 14:02

Středověký jarmark s ukázkami řemesel, trh, vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů, komediantů či šermířů, příjezd královny Elišky, koncert i ohňostroj. Město se v pátek 4. a v sobotu 5. září vrátí při tradičních Slavnostech královny Elišky do období před několika staletími.

Hradec Králové: Slavnosti královny Elišky vrátí město do středověku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Historické slavnosti začnou 4. září v 17 hodin a ve 20.30 hodin vyvrcholí ohňovým průvodem z náměstí Svobody na Velké náměstí a vystoupením akrobatů s ohni na hlavní scéně před katedrálou. O den později po zvonění zvonu Augustin v 10 hodin se na Velkém náměstí otevře středověký jarmark s ukázkami starých řemesel, na sousedním Malém náměstí současně začne lidově-řemeslný trh. Dvě hodiny po poledni dorazí na Velké náměstí královna Eliška Rejčka s doprovodem a slavnost vyvrcholí po půl osmé večer koncertem středověkých kapel, videomappingem z historie města a ohňostrojem.

„Upozorňujeme návštěvníky, že plnohodnotné sledování této části programu sestavené z pyroefektů, hudby a projekce bude možné pouze z prostoru Velkého náměstí,“ vzkazují organizátoři. Po oba dny bude možné na několika scénách v historickém centru města sledovat různá vystoupení, v Žižkových sadech se v sobotu 5. září navíc otevře dětská scéna a připraveny jsou i ukázky jezdeckého umění. Uskuteční se rovněž i tradiční Eliščina sbírka Oblastní charity.

Více ZDE.

V souvislosti se slavnostmi dojde od šesté hodiny ranní 3. září do 18. hodiny 6. září k omezení parkování a provozu v historickém centru. Obslužnost ulice Karla Tomana a náměstí Jana Pavla II. bude zajištěna obousměrným provozem v Rokitanského ulici. Dne 5. září bude od 20.30 do 22 hodin kvůli ohňostroji z bezpečnostních důvodů omezen průchod ulicemi Rokitanského, Soukenická a Karla Tomana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

19:27 Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

Statutární město Zlín stanovilo jednotné měsíční úplaty za pobyt dítěte v mateřských školách zřizova…