Hradec Králové: Více než 77 tun odpadu bylo svezeno během mobilních svozů

22.10.2019 12:26

Největší část odpadu v rámci podzimních svozů tvořil objemný odpad, zejména nábytek, matrace, textil, dále kov nebo bílé elektro. Svozy probíhaly o víkendech a vozy Hradeckých služeb postupně navštívily 96 sběrných stanovišť po celém městě.

Hradec Králové: Více než 77 tun odpadu bylo svezeno během mobilních svozů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Sbírané nebezpečné odpady: barvy, lepidla, pryskyřice, nepoužitelná léčiva, chemické prostředky, pesticidy, postřiky, oleje a obaly od těchto výrobků, baterie a akumulátory, fotochemikálie, zaolejované a jinak znečištěné oděvy a textil, chladící kapaliny, nemrznoucí směsi, zářivky, výbojky, rtuťové teploměry, TV přijímače, počítače a monitory, chladničky.

Sbírané ostatní odpady: jde o odpady, které nemají nebezpečné vlastnosti a nelze je však uložit do běžných odpadových nádob - objemný odpad (starý nábytek, jízdní kola, matrace, atd.), pneumatiky, elektro spotřebiče, apod.

Co nelze přinést: odpad ze zeleně (drobné větve, listí, tráva, atd.), stavební sutě, stavebně demoliční odpad (eternit, azbest, apod.), nákladní pneumatiky, směsný komunální odpad (běžný domovní odpad, který patří do odpadových nádob), jakékoli odpady z podnikatelské činnosti.
Odpady ze zeleně lze zdarma odevzdat na kompostárně.

Mobilní svozy budou probíhat opět na jaře, harmonogram bude včas zveřejněn. Do té doby lze výše uvedený odpad odkládat na sběrných dvorech, které jsou v Hradci Králové čtyři a každý den je otevřen minimálně jeden z nich. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…