Hradec Králové v příštím roce rozdělí na sociální a navazující služby téměř 70 milionů korun

15.12.2023 13:33 | Tisková zpráva

V dotacích na rok 2024 počítá město s tím, že rozdělí přibližně 70 milionů korun do sociálních služeb. Dohodli se na tom zastupitelé na svém zasedání v tomto týdnu. Peníze poputují například na terénní pečovatelské služby, denní stacionáře, chráněné bydlení, ale i speciální poradenství, sociálně aktivizační nebo odlehčovací služby.

Hradec Králové v příštím roce rozdělí na sociální a navazující služby téměř 70 milionů korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Hradec Králové podporuje sociální služby pravidelně a v letošním roce tomu nebude jinak. V plánu má rozdělit pro příští rok do registrovaných služeb 61 milionů korun v prvním kole. Přibližně polovina této částky bude směřovat do pečovatelské, terénních a odlehčovacích služeb. „Dále budou šesti miliony korun podpořeny i navazující aktivity, jako například rodinná centra či různé specifické rekondiční a rehabilitační pobyty pro lidi se zdravotním postižením, navazující služby pro seniory a projekty zaměřené na prevenci,“ říká náměstek primátorky zodpovědný za sociální oblast Pavel Vrbický.

Speciální podporu 2,5 milionu korun dostane i dopravní služba pro osoby se zdravotním postižením Nové DOSIO, které od roku 2023 provozuje Centrum pro integraci osob se zdravotním postižením Královéhradeckého kraje. „Celkové náklady registrovaných sociálních služeb převyšují 650 milionů korun a na této částce se město podílí 61 miliony korun. Zbylé finanční náklady jsou řešeny prostřednictvím dotací Královéhradeckého kraje a státu. Řada služeb je přitom hrazena také samotnými uživateli,“ dodává náměstek Vrbický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…