Hradec Králové: Vánoční trhy chráněných dílen

09.12.2023 16:28 | Tisková zpráva

Zaměstnanci v Hradci Králové si měli možnost nakoupit vánoční dárky od chráněných dílen. V letošním roce zde byly dvě chráněné dílny a zaměstnanci utratili za dárky a drobnosti téměř 15 tisíc korun.

Hradec Králové: Vánoční trhy chráněných dílen
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vánoční trhy, na kterých nabízejí své výrobky chráněné dílny se na východě Čech v budově Čezu konaly již poněkolikáté. V letošním roce byla účast dílen menší, protože se jich několik omluvilo z důvodu nemoci a nedostatku personálu. I tak ale zaměstnanci u dvou chráněných dílen utratili 14 9869 korun.

Energetici svými nákupy podporují znevýhodněné občany pravidelně. Výrobky z chráněných dílen jsou oblíbeným dárkem pod stromeček. Zaměstnanci jednak pomohou dobré věci a zároveň vyřeší dárky svým blízkým. Na letošní vánoční trhy přijely dvě chráněné dílny – Portus Praha a Šťastný domov Líšnice. Na prodej byly nejen dárky s vánočními motivy, andělíčci, trpaslíci či vánoční svícny, ale i praktické věci jako látkové tašky či kuchyňské chňapky a jedlé dobroty, nakládané sýry a utopenci.

Trhů se zúčastnily dvě chráněné dílny :

Šťastný domov Líšnice, z. ú. je sociálně zemědělská firma zaměřená na podporu znevýhodněných osob ve smyslu jejich rehabilitace, vzdělávání a integrace, ale také podporující různé služby spojené s venkovským prostorem a multifunkčním pohledem na zemědělství. Využívá dostupné zemědělské zdroje v daném místě. Zajímavostí je, že celý tým v Líšnici žije na zemědělském statku a ukazuje svému okolí, co zdejší zaměstnanci zvládnou a dokážou. Chovají se zde koně, včely, pěstují byliny a organizují programy pro děti. Na vánočních trzích si vydělali téměř 7 tisíc korun.

Portus Praha - DOBROTY S PŘÍBĚHEM jsou nakládané potraviny, které vznikají v dílnách pod rukama lidí se speciálními potřebami a vytvářejí pro ně možnost plnohodnotného zaměstnání. V dílnách se věnujeme zejména výrobě nakládaných sýrů a utopenců, Naším cílem je plnohodnotně a smysluplně začlenit lidi s určitým zdravotním omezením do společnosti a vytvořit jim vhodné podmínky pro jejich práci. Projekt DOBROTY S PŘÍBĚHEM vznikl jako výsledek pracovní terapie lidí s mentálním postižením v sociálně terapeutické dílně na Slapech. Tu již 19 let provozuje organizace Portus Praha, která je známá například pořádáním celostátního benefičního projektu AKCE CIHLA. V ČEZu na trzích si vydělali 8 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…