Humpolec: Komfortnější pro řidiče, bezpečnější pro chodce

09.03.2022 15:03 | Tisková zpráva

V Humpolci se jedná o vybudování nové okružní křižovatky

Humpolec: Komfortnější pro řidiče, bezpečnější pro chodce
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Auta řítící se vysokou rychlostí z kopce od humpolecké místní části Rozkoš do města by se mohla stát minulostí. V budoucnu je totiž zbrzdí nová okružní křižovatka, kterou na státní silnici I/34 plánuje vybudovat Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) ve spolupráci s městem Humpolec. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

„Hovořili jsme s ŘSD o tom, jak bychom mohli zbezpečnit křižovatku ulic Okružní, Pod Vilémovem, V Kopci a 5. května, protože je svým tvarem pro řidiče velmi nekomfortní. Kromě toho přes tuto rušnou silnici vede od Vilémova přírodní stezka a chtěli jsme přes ní chodce bezpečně převést,“ uvádí starosta města Karel Kratochvíl.

Vedení humpolecké radnice se tak podařilo dohodnout kompromis, který zohledňuje všechny tyto faktory. „Jsem za to rád, ta komunikace si to opravdu zaslouží. Jsou za tím tři roky poctivé práce. Intenzivně jsme jednali s Ředitelstvím silnic a dálnic a společně hledali nejvhodnější řešení,“ komentuje humpolecký místostarosta Vlastimil Brukner.

Jak dodává, navržená finální podoba bude přínosná pro všechny. „Řidičům z vedlejších komunikací se bude snadněji vyjíždět, chodci a cyklisté se přes tuto silnici dokáží poměrně bezpečně dostat díky přechodu, který zde také vznikne, a velké plus to přinese i samotnému Humpolci. Auta před ‚kruháčem‘ musí zpomalit a už se nerozjedou na rychlost, kterou tam jezdí v současné době,“ vyzdvihuje Vlastimil Brukner.

Chystanou novinku ocení i řidiči, kteří pojedou směrem na Rozkoš. „Ředitelství silnic a dálnic tam má v úmyslu vytvořit ještě jeden stoupací pruh. Jak se už několikrát ukázalo, je tam opravdu potřeba,“ přidává Karel Kratochvíl další výhodu úpravy silnice I/34.

Záměr o společném postupu města Humpolec s jihlavskou správou ŘSD při této plánované investiční akci zastupitelé schválili na svém únorovém zasedání, a to včetně závazku města na poměrné spolufinancování. O dalších krocích budou jednat v následujících měsících. „O postupu budeme občany včas informovat,“ uzavírá Vlastimil Brukner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…