Humpolec: Občané města vybrali v ?Baterkománii 183 kilogramů baterií

12.12.2018 15:18

Do Baterkománie v Kraji Vysočina se od 16. dubna do 15. října letošního roku zapojilo dvacet měst. Soutěž zorganizovala nezisková společnost ECOBAT zabývající se sběrem a recyklací baterií v České republice ve spolupráci s Krajem Vysočina.

Humpolec: Občané města vybrali v ?Baterkománii 183 kilogramů baterií
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Celkem 157 kilogramů starých a nevyužívaných baterií na městském úřadě plus dalších 26 kilogramů ze škol a sběrného dvora se během Baterkománie v Kraji Vysočina podařilo vybrat v Humpolci. Tato čísla sice městu nepřinesla umístění na špici tabulky, a tím ani peníze na podporu vybraného charitativního projektu – humpoleckého Střediska charitní pomoci při Oblastní charitě Havlíčkův Brod, ale na druhé straně významně přispěla k ochraně životního prostředí, neboť baterie patří k nebezpečným odpadům, které je třeba pečlivě třídit a recyklovat.

Do Baterkománie v Kraji Vysočina se od 16. dubna do 15. října letošního roku zapojilo dvacet měst. Soutěž zorganizovala nezisková společnost ECOBAT zabývající se sběrem a recyklací baterií v České republice ve spolupráci s Krajem Vysočina. Městu, kterému se podařilo vybrat nejvíce baterií v přepočtu na zaměstnance tamního městského úřadu, mělo patřit prvenství a také finance na podporu dobročinné aktivity. Nakonec s 68,7 kg vyhrála Polná, stříbro s 13,3 kg bral Městský úřad Třešť a bronz si s 10,7 kg zasloužil Městský úřad Počátky. A protože se jen s rozdílem šesti desetin umístila na čtvrté příčce Chotěboř, část peněz pro charitativní projekt putovala i tam.

Město Humpolec vítězům blahopřeje a lidem, organizacím, institucím i firmám, kteří se nejen v Humpolci do sběru baterií zapojili, děkuje za jejich ohleduplnost k životnímu prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…