Jablonec nad Nisou: Desetileté přátelství oslavili na podzimních slavnostech

25.09.2017 21:17

Jablonec nad Nisou slaví 10. výročí podpisu partnerské smlouvy s Jelení Horou. Při této příležitosti se v pátek 22. září konalo slavnostní setkání zástupců partnerských měst v obřadní síni jablonecké radnice.

Jablonec nad Nisou: Desetileté přátelství oslavili na podzimních slavnostech
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Setkání se za město Jablonec nad Nisou účastnil nejen primátor Petr Beitl, který všechny přivítal a ocenil dlouholetou spolupráci Jablonce a partnerských měst na všech úrovních, ale také náměstek primátora Lukáš Pleticha, vedoucí JKIC Hana Herkommerová, ředitelka Eurocentra Marta Procházková, ředitel divadla Pavel Žur nebo zástupce HZS LK Petr Bartoň. Ti všichni mají blízko k Polsku i k Německu a rádi se svými partnery v zahraničí spolupracují.

Slavnostní setkání orámovala atmosféra právě probíhajících Jabloneckých podzimních slavností, kterých se přátelé Jablonce z Jelení Hory, jelenohorského okresu, německého Zwickau a Kaufbeurenu letos účastní nejen jako návštěvníci, ale i jako účinkující.

Své zastoupení totiž partnerská města mají i mezi umělci vystupujícími v programu podzimních slavností. V rámci oslav vystoupí jelenohorská hudební skupina AGAT a dechovka Musikvereinigung Neugablonz.

„Na odpoledne jsme pro návštěvy z partnerských měst připravili prohlídku nově zrekonstruovaného památníku sklářství na Kristiánově a následně večeři na Šámalově chatě na Nové louce,“ prozrazuje Kateřina Hujerová z kanceláře primátora, která má styk s partnerskými městy na starosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…