Jablonec nad Nisou: Déšť způsobil škody za 15 milionů

13.08.2013 17:15

Škody po přívalovém dešti, který se Jabloncem prohnal v pondělí 29. července, se vyšplhaly k 15 milionům korun.

Jablonec nad Nisou: Déšť způsobil škody za 15 milionů
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Poškozena byla celá řada místních komunikací, jen škody na nich jsou za 13,5 milionu korun,“ říká náměstek primátora Miloš Vele. 14 dní po záplavě už je město uklizené. Technické služby Jablonec nad Nisou, s. r. o. uklízely naplaveniny z celkem 53 městských komunikací. Úklid města po záplavě si vyžádal 300 tisíc korun.

Čištění probíhalo ručně i za pomoci strojů. Jen likvidace smetků a bioodpadu si vyžádala 36 tisíc korun (bez DPH). Všechny odpady byly řádně zlikvidovány.

V současné době probíhají čištění a opravy kanalizačních vpustí.

Opravy komunikací budou trvat déle vzhledem k jejich počtu, rozsahu škod i stavu městské pokladny. „Rada města mimořádně hned bezprostředně po záplavě uvolnila 1,2 milionu na ty nejnutnější opravy a nyní budu radním předkládat další návrh na rozpočtová opatření v souvislosti s opravami komunikací ve městě,“ říká náměstek Vele. Nutnou opravu si vyžádá například poškozená konstrukce mostu v Mlýnské ulici.

Rozsáhlá škoda vznikla i na frekventované Vrkoslavické ulici. „V zásadě jsou zde dvě hlavní varianty opravy. Buď přisypeme svah a rozšíříme komunikaci bez zřízení chodníku, nebo vystavíme gabionovou opěrnou zeď a k širší silnici přidáme i chodník,“ přibližuje návrhy odborníků náměstek primátora pro rozvoj města Petr Vobořil. Finanční náklady lze podle Vobořila odhadnout zhruba na 9 milionů korun. O způsobu opravy se rozhodne v nejbližších dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…