Jablonec nad Nisou: Město stihne ještě opravy vozovek za více jak milion korun

12.11.2020 9:30

Do konce listopadu dokončí oddělení správy komunikací ještě velkoplošné opravy vozovek v ulicích Ječná a U Tenisu na Proseči a opravy vyjetých kolejí na autobusovém nádraží. Práce si vyžádají zhruba 1,2 mil. korun.

Jablonec nad Nisou: Město stihne ještě opravy vozovek za více jak milion korun
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Frézování povrchu a pokládka nového asfaltového koberce omezí na nezbytně nutnou dobu provoz na zmíněných komunikacích, žádáme proto řidiče, aby sledovali pozorně dopravní značení a nevjížděli na čerstvě položený asfalt,“ upozorňuje vedoucí oddělení správy komunikací Martin Černý s tím, že město se za problémy omlouvá a děkuje všem za pochopení.

Kvůli pandemii koronaviru, respektive kvůli přesunům položek v letošním městském rozpočtu, mělo oddělení na velkoplošné opravy méně peněz, než původně počítalo. „V rozpočtu pro tento rok bylo na velkoplošné opravy komunikací rezervováno původně 10 milionů korun. Tuto částku jsme museli v rámci dubnových úprav rozpočtu zredukovat na milionů šest,“ konstatuje ekonomický náměstek Milan Kouřil s tím, že čtyři miliony byly přesunuté do speciální rezervy určené na obranu proti pravděpodobnému významnému propadu daňových příjmů měst a obcí v roce 2020.

Velkoplošné opravy komunikací se však nerušily, jen se v průběhu roku příhlíželo k aktuální situaci a ekonomickým změnám. „Na některých celoplošných opravách jsme spolupracovali s vlastníky inženýrských sítí. Takovým příkladem je ulice Uhelná, kde jsme po rekonstrukci plynovodu položili kompletně nový povrch. Dále se velkoplošné opravy prováděly třeba v ulicích Korálková a Školní,“ připomíná vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu. Kromě komunikací se opravovaly také chodníky, a to například podél části ulice Prosečské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…