Jablonec nad Nisou: Mladí zdravotníci letos soutěžili u hasičů

07.05.2015 7:30

Letošní 41. ročník soutěže mladých zdravotníků se konal v prostorách hasičského záchranného sboru ve Mšeně. Soutěž vyhlašovanou každoročně Českým červeným křížem zahájil ve středu 6. května ráno primátor Petr Beitl, který nad akcí převzal záštitu. Na soutěžící se přišel podívat i náměstek primátora pro věci humanitní Pavel Svoboda.

Jablonec nad Nisou: Mladí zdravotníci letos soutěžili u hasičů
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Náměstí v Jablonci

„Díky kurzům Českého červeného kříže a těmto soutěžím nebudete vy, děti, zaskočeny nějakou nečekanou událostí a poradíte si v životě stejně dobře jako při dnešním zápolení“, řekl v úvodu Beitl. Soutěž má každoročně své téma, letos to bylo „Extrémní sporty“. Po slavnostním zahájení se závodníci rozprchli se na pět stanovišť, která prověřila, jak děti umí komunikovat v týmu, ošetřit zranění či reagovat na nenadálé události.

Děti si mohly prohlédnout prostory hasičské základny

Ti, kteří zrovna nesoutěžili, si mohli prohlédnout policejní či hasičské auto, městští strážníci, vojáci z armády ČR i další byli připraveni zodpovědět dětem dotazy a seznámit je se svou prací. Děti si mohly prohlédnout také prostory hasičské základny.

Odpoledne pak došlo na vyhlašování výsledků a předávání cen. „Příprava soutěže je náročná, ale nejtěžší je vybrat mezi vámi vítěze“, uvedla Kateřina Havlová a dodala: „Vítězi jste totiž všichni a to proto, že se nebojíte pomoci druhému v nouzi, a já vám k tomu gratuluji.“ Havlová také připomněla, že jablonecké děti se i v krajských kolech umisťují na pěkných pozicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…