Jablonec nad Nisou podpoří domovní čističky

03.04.2017 21:25

Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017 vyhlášený statutárním městem Jablonec nad Nisou bude opět podporovat výstavbu domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek. Pro tento účel je alokováno 1,5 milionu korun, tedy o 500 tisíc více než v loňském roce.

Jablonec nad Nisou podpoří domovní čističky
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„O účelovou investiční dotaci z Programu mohou žádat majitelé rodinných a bytových domů v katastru Jablonce a získat mohou 50 % z celkových výdajů, maximálně však 50 tisíc korun na bytovou jednotku,“ uvádí náměstek Pleticha s tím, že žádosti se budou předkládat opět ve dvou kolech – nejprve projektový záměr posoudí rada města, teprve pak se budou předkládat žádosti o dotaci. Projekty mohou být zrealizované do konce října 2018. Schválená dotace se po dokončení a řádném vyúčtování vyplácí zpětně.

„Vzhledem k zájmu občanů o dotaci na domácí čističky a díky dobrému vývoji městské ekonomiky jsme se rozhodli navýšit prostředky v tomto dotačním programu. Zároveň nově také není tento program vyplácený z Fondu na zlepšení úrovně bydlení jako doposud, ale přímo z rozpočtu města,“ vysvětluje Miloš Vele, náměstek pro ekonomiku.

Žádosti o dotace z Programu pro rok 2017 přijímá oddělení dotací jabloneckého magistrátu od 2. května do 31. října 2017. Program byl zveřejněn po březnovém zastupitelstvu města na úřední desce města, veškeré podklady pro žadatele jsou k dispozici zde: Program podpory výstavby technické infrastruktury

Z programu pro rok 2016 zůstalo osm neuspokojených žádostí

Příjem žádostí do výzvy roku 2016 byl ukončen vloni v říjnu, alokován byl 1 milion a schválené projekty je pak nutné realizovat do konce října 2017. Ve dvoukolovém řízení bylo schváleno 18 žádostí. Osm žádostí nebylo možné uspokojit kvůli vyčerpání alokované částky, chybělo více než 680 tisíc korun. Neuspokojení žadatelé, kteří mají potvrzení rady města o schválení projektového záměru z loňského roku, mohou ale svoji žádost podat znovu rovnou do druhého kola.

„Žádosti do Programu podpory výstavby technické infrastruktury se předkládají ve dvou kolech. Nejdříve žadatel předloží v 1. kole projektový záměr. Když jej rada schválí, může předložit v tzv. kole druhém žádost o dotaci se všemi přílohami. Všechny žádosti o dotace jsou projednány ve finančním výboru a následně podle výše částky předloženy radě nebo zastupitelstvu,“ popisuje proces Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací, které žádosti administruje. Částky do 50 tisíc korun schvaluje rada města, částky vyšší podléhají schválení zastupitelstvu města. Všechny žádosti ale projdou finančním výborem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…