Jablonec nezapomíná na osamělé seniory

22.12.2014 19:29

I o letošním Štědrém dnu se primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl setká s osamělými seniory. Tradiční setkání se bude konat 24. prosince odpoledne ve velkém sále Spolkového domu.

Jablonec nezapomíná na osamělé seniory
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Letos se přihlásilo 38 lidí,“ říká Helena Roudná, tajemnice Sboru pro občanské záležitosti. Výzva vychází každý rok v Jabloneckém měsíčníku.

„Pro osamělé seniory je připravena štědrovečerní menu – polévka, řízek a bramborový salát, na stole nebude chybět cukroví a samozřejmě jablečný štrůdl,“ informuje Roudná. Pohoštění připravuje chráněná dílna FOKUS. Štědrodenní odpoledne zpestří kromě tradičních koled i vystoupení komorního souboru Classicis z Jablonce nad Nisou.  „Na Štědrý den by neměl být nikdo sám,“ říká primátor Petr Beitl, který se letos setká s osamělými už po páté.

Štědrovečerní pohoštění pro osamělé seniory je v Jablonci tradicí už od roku 2000. Ve Spolkovém domě se koná již potřetí. Za pohoštění pro osamělé seniory radnice letos zaplatí 25 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.