Jablonec nad Nisou: Radní rozdělili dotace neziskovým organizacím

12.04.2024 13:05 | Tisková zpráva

Jablonečtí radní schválili čtyři individuální dotace z rozpočtu města. Čtveřice neziskových organizací tak celkem získá 215 tis. korun. Peníze pomohou s realizací projektu dluhového poradenství, linky bezpečí, dětskou rehabilitací i provozem centra Krajanka.

Jablonec nad Nisou: Radní rozdělili dotace neziskovým organizacím
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Člověk v tísni
Obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni je určených 70 tis. korun na realizaci dluhového poradenství pro Jablonečany. „Tato organizace pracuje s jabloneckými klienty dlouhodobě, město s ní spolupracuje v akcích typu Milostivé léto a předpokládáme, že spolupráce bude i nadále pokračovat,“ říká jablonecká náměstkyně pro oblast humanitní Jana Hamplová a dodává, že Člověk v tísni je aktivně zapojený do komunitního plánování na území Jablonecka, a to v pracovní skupině pro osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Člověk v tísni je česká humanitární, rozvojová, vzdělávací a lidskoprávní organizace, která pomáhá především lidem v existenční nouzi, pomáhá jim řešit problémy s dluhy, bydlením či nezaměstnaností, je prostředníkem mezi nimi a úřady, školami či dalšími neziskovými organizacemi. Poskytuje zdarma poradenství pro klienty z celé České republiky prostřednictvím help linky, video poradny, chatu a e-mailu.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Linka bezpečí
je dalším subjektem, jemuž jablonečtí radní odsouhlasili individuální dotaci, a to ve výši 7500 korun. „Ta slouží k pokrytí nákladů celostátní telefonní Linky bezpečí pro děti a mládež z města Jablonec nad Nisou a Rodičovské linky,“ vysvětluje Hamplová s tím, že posláním linky je poskytovat kvalitní a snadno dostupnou pomoc dětem a studentům. Nabízí zdarma dvě sociální služby - Linku bezpečí a Rodičovskou linku.

Centrum Hájek
Sedm tisíc pět set korun z městského rozpočtu poputuje formou individuální dotace zapsanému ústavu Centrum Hájek. Uvolněná částka přispěje na náklady sociální rehabilitace dětí do 18 let s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Centrum poskytuje speciální sociálně-rehabilitační služby a individuální péči handicapovaným dětem do 18 let s tím nejtěžším stupněm postižení a v současné době službu využívá jedna jablonecká rodina.

Tatrhy
Nejvyšší dotaci, a to 130 tis. korun, schválili jablonečtí radní zapsanému spolku Tatrhy. Finanční příspěvek z městského rozpočtu spolek využije na provoz komunitního centra Krajanka v roce 2024. „Centrum v ulici Gen. Mrázka poskytuje podporu, poradenství a pomoc lidem z Ukrajiny. Individuální dotace je určená na pokrytí nákladů koordinátorky, která tlumočí a je k dispozici i magistrátu,“ uvádí náměstkyně Hamplová s tím, že na činnost centra si Krajanka zajistila dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…