Jak Praha 6 mění tvář? To odhalí unikátní výstava

30.10.2012 13:10

Už v pondělí 12. listopadu představí MČ Praha 6 před Skleněným palácem už šestý ročník výstavy „Praha 6 mění tvář“. Ta přestaví desítky studií, projektů i architektonických vizí, o jejichž realizaci uvažuje na území šesté městské části hlavní město, obec i soukromí investoři.

Jak Praha 6 mění tvář? To odhalí unikátní výstava
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Na téměř osmdesáti panelech, které budou tematicky rozděleny, si veřejnost bude moci prohlédnout hlavním městem či státem plánované dopravní stavby v Praze 6 a stavby s tím související,“ řekla starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

Dále celkem jedenáct projektů týkajících se oblasti Břevnova, mezi něž patří Malá Kajetánka, Vincentinum, mateřská škola Meziškolská a další.

Nebudou chybět informace o záměrech na dostavbu Vítězného náměstí nebo vize o budoucnosti oblasti Veleslavína a Nových Vokovic, kde by mělo v návaznosti na stavbu metra dojít k výstavbě záchytného parkoviště a autobusového terminálu.

„Chceme občanům Prahy 6 představit projekty, které se na městské části plánují. Rozhodně to není tak, že bychom chtěli před lidmi něco tajit, jak tvrdí někteří kritikové. Na opak součástí výstavy budou i doprovodné semináře, proto budeme rádi, pokud přijde diskutovat co největší počet lidí,“ doplňuje starostka.

Veřejnosti se představí i návrhy na další etapu stavby volnočasového areálu na Ladronce, urbanistická studie Bubenečského nádraží, panely uvádějící do problematiky skladovacích areálů v Ruzyni i oblasti letiště včetně jeho předpolí.

Výstava se bude věnovat i drobné architektuře v Praze 6, pomníčkům a veřejným prostranstvím. Výstavu pořádá městská část Praha 6. Součástí výstavy budou tematické besedy k vybraným projektům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…