Jan Urbach: Františkův propadák v Tbilisi

03.10.2016 14:39

Na setkání s papežem Františkem přišly na fotbalový stadion v Tbilisi jen tři tisíce lidí. Kapacita je přitom 27 tisíc míst. „Milované malé gruzínské stádo,“ oslovil papež v homilii své věrné. Navzdory očekávání nedorazili představitelé pravoslavné církve, která je v Gruzii s osmdesáti procenty věřících zcela dominantní.

Jan Urbach: Františkův propadák v Tbilisi
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: papež František

Papež se setkal v jednom z kostelů v Tbilisi s 250 katolickými duchovními. Tady prohlásil, že „probíhá světová válka“, která má za cíl „zničit manželství“. Nepřítelem manželství je podle něho „teorie gender“.

Manželství se podle Františka ničí nikoli zbraní, ale ideologií: ničí ho ideologická kolonizace. Té je třeba se podle jeho slov bránit. „Je třeba dělat všechno, aby manželství bylo uchráněno,“ řekl a podtrhl, že je to velký úkol pro katolické společenství. Návštěva papeže Františka v Gruzii byla provázena i drobnejšími protesty. Na transparentech byl nazýván "arci heretikem" a sdělováno mu, že není v Gruzii vítán.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…