Jičín: 53. ročník tradičního Putování za Rumcajsem se nadmíru povedl

17.04.2019 14:31

Tradiční start turistické sezony s názvem Pochod Českým rájem - Putováním za Rumcajsem měl v novodobé historii rekordní návštěvnost! O poslední březnové sobotě se v Jičíně sešlo na 8. 907 platících účastníků.

Jičín: 53. ročník tradičního Putování za Rumcajsem se nadmíru povedl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

To znamená pomyslnou čtvrtou příčku v historické tabulce návštěvnosti. K vyšším číslům se dostaly pouze ročníky 1981, 1982 a 1984. Neoficiální počty účastníkům mohli sahat k o polovinu větším počtům.

Klub Českých turistů Jičín pro letošní ročník nachystal trasy, které vedly velmi atraktivními místy jako Prachovské skály, okolí hory Tábor či až Podtroseckým údolím a Hruboskalskem u cyklistických tras. Ale to předbíháme, opět byly nachystány i velmi populární trasy pro děti v dálce 3, 5 a 7 kilometrů, které z místa startu, tedy Velkého nádvoří jičínského zámku, vedly Lipovou alejí, Valdštejnskou lodžií a zpět přes Skautský srub na Čeřovce. A právě tato dvě zmiňovaná místa byla dějištěm zábavných kontrol s úkoly. Dospělácké trasy měly letos délky 11. 24. 35 a 50 kilometrů. Samozřejmě se myslelo i na cyklisty, kteří si mohli vybrat ze tří možností: 28, 50 a 70 kilometrů. A absolutní novinkou bylo zařazení trasy pro historická kola a velocipédy. K velké návštěvnosti přispělo také skvostné jarní počasí (které bylo samozřejmě také objednáno)!

Ze srdce všem děkujeme, že jste se zúčastnili letošního ročníku Pochodu Českým rájem - Putování za Rumcajsem. Účast 8 907 lidí je čtvrtá nejvyšší v historii pochodu a znamená to i poděkování organizátorům akce, kterých je skoro sto, patří jim také velké poděkování. Přípravy se konají takřka po celý rok a vrcholí v posledním čtvrtletí před pochodem, takže můžeme začít s ročníkem 54. pro rok 2020. Děkujeme všem sponzorům, skautům, firmě, která vařila čaj, Valdštejnské lodžii, městu Jičínu a především Městskému informačnímu centru za výbornou spolupráci a vydatnou pomoc.

MILÍ TURISTÉ, TĚŠÍME SE NA VÁS V PŘÍŠTÍM ROCE!

Veškeré podrobnosti a statistiky naleznete na webu KČT Jičín. Letošní novinkou je možnost projít si trasy Pochodu i v jiné dny. Stačí se zastavit v Městském informačním centru na Arkádovém nádvoří a vyzvednou si letáček s propozicemi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…