Jičín: Městská policie navrhuje řešení parkování a provozu v centru města

25.02.2019 15:03

Zastupitelstvo města veliteli Městské policie Jičín Bc. Karlu Jurycovi uložilo, aby se zabýval ulicí Husova a Palackého, lokalitou Valdštejnova náměstí a místem u současné VZP poblíž Základní školy Železnická. Jedná se o lokality, kde je buď velký provoz, nebo kde četně parkují vozidla. Dle názoru zastupitelů je nutné pro všechna na tato místa najít vhodnější řešení z hlediska bezpečnosti chodců a parkování.

Jičín: Městská policie navrhuje řešení parkování a provozu v centru města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Městská policie posílila dohled strážníků na Husově ulici. Dochází zde poměrně k častému páchání dopravních přestupků, a to zejména při zásobování provozoven. To je povoleno od 17 hodin do 13 hodin druhého dne, ale jedno vozidlo i v tomto časovém úseku může parkovat pouze po dobu 30 minut. Řidiči mají parkovací hodiny, které jsou povinni umisťovat za přední sklo. Vjezd do pěší zóny mají neomezeně povolen držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, vozidla IZS a taxislužba. Velitel městské policie pro Husovu ulici doporučuje umístit nové dopravní značení, aby zde nebylo možné couvat, či se obracet do protisměru. Dále uvádí, že do budoucna by se mělo uvažovat o vybudování výsuvného sloupu, který by šlo obsluhovat pomocí čipu nebo dálkově podle potřeb městské policie.

Valdštejnovo náměstí je označeno jako zóna zákazu stání, je však zde možné zastavit na dobu nezbytně nutnou k vyložení a naložení nákladu, či výstupu a nástupu osob. I pro tento účel je však nutné respektovat vyznačené parkoviště, což bohužel bývá neukázněnými řidiči porušováno. Velitel doporučuje změnu dopravního značení, aby vyhrazené parkování nebylo matoucí pro neznalého řidiče. Je však otázkou, zda by takové řešení bylo možné z hlediska památkové péče. Skutečné zlepšení by dle velitele přineslo vybudování záchytného parkoviště v blízkosti zimního stadionu. Snížila by se tím intenzita dopravy v samém centru.

Dokument se zabývá i dalšími lokalitami. RM plán systémového řešení vzala na vědomí. Vedení města se těmito podněty bude dále zabývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…