Jičín: Nad jídelnou ZŠ Husova bude kompletně vyměněn krov

17.09.2020 9:37

Rada města schválila dodatek č. 3 ke smlouvě na stavební práce, které nyní probíhají na ZŠ Husova. Nově je do prací zahrnuta kompletní výměna krovu u přístavby školní budovy. Stavbaři při průzkumu odhalili velmi špatný stav střešní konstrukce, včetně napadení dřevokaznou houbou.

Jičín: Nad jídelnou ZŠ Husova bude kompletně vyměněn krov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zástupci firmy RITUS s.r.o. po průzkumu uvedli, že střešní konstrukci je nutné kompletně vyměnit. V případě výměny pouze poškozených částí by bylo ponecháno jen minimální množství stávajících konstrukcí, přičemž by zde byla vysoká pracnost spojená se statickým zajištěním. Dodatek navyšuje cenu díla o 844 tisíc včetně DPH. Je v něm zahrnuta i nezbytná výměna nevyhovujícího záklopu v podlahách učeben fyziky a chemie.

Stavební práce probíhají v podkroví přístavby a na školním dvoře, během prázdnin se navíc uskutečnila rekonstrukce učeben fyziky a chemie. Vše je zahrnuto do jednoho projektu, který realizuje firma RITUS. Celkové náklady jsou po dodatku č. 3 přibližně 21,2 milionu Kč včetně DPH. Definitivní dokončení prací je plánováno na polovinu roku 2021.

Základní škola získá tři nové učebny v podkroví nad přístavbou. Budou sloužit pro výuku přírodovědy a cizích jazyků. Zmodernizován bude školní dvůr, odkud zmizí stará asfaltová plocha. Práce se dotknou školní zahrady, kde pro venkovní výuku budou umístěny chodníčky a bude zde i vysazena zeleň. Projekt zahrnuje i rekonstrukci starých učeben fyziky a chemie, které se kompletně promění. V rámci projektu budou rovněž zakoupeny nové učební pomůcky, počítače a nábytkové vybavení tříd. Město Jičín investici zahájilo i díky úspěšné žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, z něhož získá 15,3 milionu Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…