Jičín: Představitelé města projednali s investorem smluvy na koupi kasáren

29.05.2018 8:36

Rada města schválila znění smlouvy o smlouvě budoucí kupní a smlouvy o nájmu mezi městem Jičín a firmou SeneCura s.r.o., dříve Senior holding s.r.o. Předmětem smluv je převod nemovitosti – bývalých kasáren.

Jičín: Představitelé města projednali s investorem smluvy na koupi kasáren
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Firma SeneCura, tehdy pod starým názvem Senior holding, zvítězila v nabídkovém řízení na koupi dvou kasárenských objektů, když nabídla cenu 11 653 200 Kč. Firma se v nabídce zavázala přebudovat stavby v domov pro seniory a pro osoby trpící Alzheimerovou chorobou.

Investor v souladu podmínkami výběrového řízení uzavřel rezervační smlouvu s městem a uhradil poplatek 100 tisíc Kč. Jde o první splátku, tudíž její výše bude odečtena od kupní ceny. Druhá splátka ve výši 500 tisíc Kč má být uhrazena do 30 dnů ode dne podpisu budoucí kupní smlouvy.

Od začátku roku probíhala jednání mezi investorem a městem. Bylo nutné doladit přesné znění smluv. Dne 10. ledna se advokátní kancelář zastupující kupujícího vyjádřila, že „vzhledem k tomu, že společnost Senior holding je součástí mezinárodní skupiny podniků se zahraniční mateřskou společností, předpokládá interní projednání návrhů smluv a našich připomínek k nim a s tím související překlad návrhů do anglického jazyka“. Z interního procesu ve firmě i z následných jednáních z městem tedy vzešly konečné návrhy. Z pohledu města jsou nadále splněny všechny podmínky výběrového řízení. Protože ale došlo k určitým kosmetickým změnám ve smlouvách, RM je znovu projednala a při 120. jednání schválila.

I když s investorem bude podepsána „zatím jenom“ smlouva o smlouvě budoucí kupní, její text obsahuje v ustanovení VI. plné znění samotné kupní smlouvy. Firma bude tudíž zavázána ke koupi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…