Jičín: Rekonstrukce Fuchsových říčních lázní pokračuje

26.06.2018 16:45

Rekonstrukce dřevěné budovy říčních lázní na Polance začala v roce 2016 a letos práce pokračují už třetí etapou. Opravu spolufinancuje město Třebíč a Ministerstvo kultury.

Jičín: Rekonstrukce Fuchsových říčních lázní pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V první a druhé etapě opravy byly vyměněné nosné sloupy a vnější trámy dřevěné budovy, byly vybourány poškozené základové prahy pod dřevěnými převlékacími kabinkami a vyměněny degradované vnitřní části dřevěných konstrukcí, schodnic, zábradlí i části poškozených palubkových podlah.

Letos probíhá odstraňování starých nátěrů dřevěných částí a ty se budou znovu natírat. Radnice nechala v loňském roce zpracovat restaurátorský průzkum posouzení barevnosti. Podle něj byly barvy v minulosti tlumenější. V období letních prázdnin budou práce přerušeny a dělníci se do říčních lázní vrátí zase v září. Náklady na práce v letošním roce budou podobně jako loni kolem 1,5 milionu korun, větší část pokryje dotace z Ministerstva kultury.

Vzhledem k časové a finanční náročnosti rekonstrukce budou práce pokračovat i v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.