Jičín: Zastupitelé budou již brzy hlasovat elektronicky

28.02.2019 20:21

Rada města schválila pořízení elektronického hlasovacího zařízení pro účely veřejného zasedání Zastupitelstva města. Dodavatelem technologie bude firma Ministr systems s.r.o. O ceně zástupci města budou ještě jednat, ale jedná se zhruba o 300 tisíc Kč.

Jičín: Zastupitelé budou již brzy hlasovat elektronicky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Elektronické hlasování přinese řadu výhod. Mezi nimi je i usnadnění hlasování a vylepšení zvukového záznamu ze zasedání. Systém bude bezdrátový a bude propojen s úřednickým systémem GINIS, přes který „protékají“ veškeré informace.

Nové zařízení bude umět nahrávat podklady k jednání z GINIS, provádět elektronická hlasování při zasedání nebo zobrazovat jména přítomných zastupitelů, výsledky hlasování, přihlášky do diskuse, čas jednotlivých vystoupení či probírané materiály.

Velkým přínosem bude, že každý zastupitel bude mít vlastní mikrofon, čímž se usnadní indexace jednotlivých vystoupení a probíraných bodů. Systém také bude schopen exportovat zvukové záznamy a statistiky hlasování na web.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…