Jičín se ohlíží za investicemi do školských objektů spolufinancovaných Evropskou unií

13.05.2016 21:25

V loňském roce město Jičín dokončilo čtyři projekty zaměřené na snížení energetických ztrát školských budov. Jednalo se o Mateřskou školu Máj, Mateřskou školu Fügnerova, Základní školu Železnická a Základní školu Husova. Projekty byly zahájeny v roce 2014. Realizace projektů byla podpořena dotací z EU – Fondem soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí. Hrazeny byly tzv. způsobilé náklady. Při realizaci prací byly v objektech provedeny další nezbytné opravy a rekonstrukce, které byly plně financovány z městských prostředků. Jednalo se tak o další, tzv. nezpůsobilé náklady.

Jičín se ohlíží za investicemi do školských objektů spolufinancovaných Evropskou unií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V MŠ Máj město Jičín investovalo částku 12 milionů korun.  Ze způsobilých výdajů, které byly 6 250 000 Kč, město Jičín obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení obvodového pláště budov MŠ Máj, výměny a zateplení střech, výměny oken a vybudování zimní zahrady byly provedeny nové hydroizolace a anglické dvorky u objektu technického zázemí.

V MŠ Fügnerova město Jičín investovalo částku 3,5 milionu korun. Ze způsobilých výdajů, které byly 2 240 000 K, město Jičín obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení obvodového pláště budovy MŠ Fügnerova, výměny a zateplení střechy a výměny oken byly provedeny hydroizolační práce, rekonstrukce vstupů do objektů a vybudována byla přístupová komunikace pro zásobování.

V ZŠ Husova město Jičín investovalo částku 6,2 milionu korun. Jednalo se o rozsáhlou přístavbu a rekonstrukci objektu tzv. Školičky. Ze způsobilých výdajů, které byly 713 000 Kč, město obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení původních konstrukcí bylo provedeno rozšíření objektu školičky o šatny, o jednu třídu, nové schodiště a chodby, kterými byl zajištěn přístup do stávajících tříd a kabinetů. Součástí stavby byly zpevněny přístupové komunikace.

V ZŠ Železnická město Jičín investovalo částku 14,6 milionů korun. Ze způsobilých výdajů, které byly 9 594 000 Kč, město Jičín obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení obvodového pláště budov ZŠ Železnická - pavilónu dílen, 1. stupně, jídelny a družiny, došlo k výměně a zateplení střech těchto objektů a k výměně oken. Dále byly provedeny hydroizolace a požárně bezpečnostní opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…