Jihlava: Budova ICSS v Žižkově ulici prošla rekonstrukcí

27.09.2018 17:32

Rekonstrukci budovy Integrovaného centra sociálních služeb na Žižkově ulici město zahájilo na konci října minulého roku. Předmětem projektu bylo vybudování nového zázemí pro poskytování tří sociálních služeb centra, denního stacionáře a odlehčovací a pečovatelské služby. Klienti mohou nyní využít tři rekonstruovaná patra, kde jsou moderně vybavené pokoje, jídelna i sociální zařízení. Renovovány byly také prostory pro pracovníky centra.

Jihlava: Budova ICSS v Žižkově ulici prošla rekonstrukcí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Jednalo se o kompletní rekonstrukci objektu na Žižkově ulici v Jihlavě, přičemž stavební práce byly prováděny ve všech podlažích budovy včetně výměny střešní krytiny a vybudování bezbariérového přístupu formou evakuačního výtahu s možností přepravy lůžek,“ přiblížila Alena Řehořová, ředitelka centra.

Díky novým prostorům mohla být také navýšena kapacita denního stacionáře, z původních 18 klientů na 20, kteří mají nové zázemí v prvním nadzemním patře. V druhém podlaží je pět dvoulůžkových pokojů určených pro klienty odlehčovací služby, společná jídelna i místnost pro pečovatelky. Poslední patro slouží jako zázemí pro administrativní pracovníky, zdravotní sestry a terénní pečovatelky.

„Součástí projektu byla také úprava příjezdové komunikace, parkoviště pro potřeby centra nebo vybudování relaxačního prostoru s mobiliářem a nové oplocení,“ sdělila Alena Řehořová.

Investice za necelých 39 milionů korun byla podpořena dvěma dotacemi, a to z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace ve výši 18 milionů korun a Operačního programu Životní prostředí ve výši necelých dvou milionů korun, díky které byla budova zateplena energeticky úsporným pláštěm.

„Přeji, ať se v novém prostoru cítí dobře nejenom klienti sociálního centra, ale také personál,“ sdělil při slavnostním otevření náměstek pro oblast sociálních služeb Vratislav Výborný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…