Jihlava: Demontáž stožárů omezí dopravu v ulicích Sokolovská a Pávovská

26.10.2022 16:59 | Tisková zpráva

V rámci prací na „Rozšíření trolejbusové dopravy Jihlava – sever“ budou pracovníci specializované firmy od 31. října do 30. listopadu demontovat na Bedřichově stávající stožáry veřejného osvětlení.

Jihlava: Demontáž stožárů omezí dopravu v ulicích Sokolovská a Pávovská
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V ulicích Sokolovská a Pávovská pokračují práce na rozšíření trolejbusové dopravy. Od 31. října do 30. listopadu tam musí řidiči počítat s dopravním omezením.  Důvodem bude demontáž stávajících stožárů veřejného osvětlení. „Během prací bude v uvedených ulicích omezen provoz a současně i parkování nebo vjezd k nemovitostem v nejbližším okolí. Majitele aut budou o konkrétních krocích informovat pracovníci pověřené firmy,“ upozornil Pavel Svoboda z jihlavského odboru rozvoje města.

Stavba „Rozšíření trolejbusové dopravy Jihlava – sever“ je před dokončením. V současnosti firma montuje vzdušné trakční vedení v ulici Sokolovská a v prostoru točny MHD „domácí potřeby“ v ulici Pávovská, dokončuje práce v okolí měníren vysokého napětí, propojuje kabelové vedení nebo osazuje svítidla veřejného osvětlení.

Nová trolejbusová trať je napojena na stávající trolejbusovou infrastrukturu v okružní křižovatce ulic Pražská, Romana Havelky a Sokolovská a je vedena ulicemi Sokolovská, Pávovská až na smyčku před výrobními areály společnosti Bosch Diesel a Automotive Lighting.

Nová trolejbusová trať, která má 5,7 kilometrů, umožní využití bezemisní trolejbusové dopravy v lokalitě Bedřichov, propojení města s průmyslovou zónou – sever a zajištění bezemisní MHD v částech města Pávov, Červený Kříž a Antonínův Důl prostřednictvím takzvaných parciálních trolejbusů.

Na výstavbu nové trolejbusové trati se městu podařilo získat dotaci z Operačního programu Doprava prostřednictvím integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace. Výše dotace činí cca 100 milionů korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…