Jihlava: Evropský týden mobility - MHD zdarma, retrojízdy i sportovní aktivity

11.09.2021 16:34 | Tisková zpráva

Od 16. do 22. září se v Jihlavě uskuteční Evropský týden mobility, který přinese spoustu zajímavých sportovních aktivit. MHD bude zdarma v neděli 19. září, kdy se uskuteční i retrojízdy.

Jihlava: Evropský týden mobility - MHD zdarma, retrojízdy i sportovní aktivity
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Letošní ročník Evropského týdne mobility bude zaměřen na zdravý životní styl a pohyb. Opět bude možné cestovat MHD zdarma, a to v neděli 19. září, kdy se do města znovu vydají retro trolejbusy a autobusy. Zajímavá bude také virtuální kavárna v pondělí 20. září, kde bude možné debatovat o přínosech vysokorychlostní tratě s manažerem projektu Markem Pinkavou.
Zkusit své dovednosti bude možné při Branném závodě ve čtvrtek 16. září. „Trasa o délce cca 4 km povede lesoparkem Heulos, zoologickou zahradou i letním kinem. V areálu OC Březinky, kde bude start i cíl, bude připravena lehčí obdoba překážkového závodu Sparťan, kterou pro vytvořila tělocvična Zeus Power House,“ doplnil Karel Dvořák, zástupce ředitele Střední školy a Vyšší odborné školy TRIVIS Jihlava, která již třetí ročník závodu pořádá. Ve středu 22. září proběhne na Masarykově náměstí také tradiční Jihlavský den zdraví, v rámci kterého bude možné odevzdat nepotřebná jízdní kola či brýle a podpořit tak sbírky „Kola pro Afriku“ a „Brýle pro Afriku“.

ETM však nabídne i lodě, cyklojízdu, cvičení pro seniory nebo nordic walking. Více informací najdete na plakátu ke stažení níže nebo v kulturním kalendáři města zde.

Fotogalerie níže: Oslavy 111 let MHD v Jihlavě, které se v minulém roce konaly v rámci Evropského týdne mobility. Podobnými vozy bude možné se projet i letos při retrojízdách 19. září. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…