Jihlava: Svatý Jakub otevře vyhlídku

09.05.2021 15:38

Po čtyřech letech uzavření bude vyhlídková věž na kostele sv. Jakuba Většího v Jihlavě opět zpřístupněna. Je nově zabezpečena nerezovým pletivem tak, aby nehrozil pád nebo zranění.

Jihlava: Svatý Jakub otevře vyhlídku
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jakmile Ministerstvo zdravotnictví povolí zpřístupnění kulturních památek, otevře se opět pro veřejnost prohlídkový okruh kostela sv. Jakuba Většího v Jihlavě.

Po čtyřech letech uzavření zpřístupní opět i vyhlídkovou věž s ochozem. Je nově zabezpečena nerezovým pletivem tak, aby nehrozil pád nebo zranění.

K vidění je v kostele od roku 2020 také jedinečná gotická konstrukce krovu na hlavní chrámové lodi a rovněž interiér kostela. Současně přibyly na prohlídkové trase nové exponáty.

Zároveň s otevřením této významné jihlavské památky se upraví i režim otevírací doby. Prohlídkový okruh bude zpřístupněn každý den v týdnu kromě pondělí.

Dotace z Norských fondů získalo ze 139 žádostí pouze 16 památek v celé republice. V Jihlavě jako jediném městě se budou za přispění Norských fondů opravovat hned dvě památky zároveň. Kromě kostela sv. Ignáce ještě také dům na Masarykové náměstí 21. Tímto domem provedeme novináře ve středu 12. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…