Jihlava: Ulice Romana Havelky a Pávovská se dočkají opravy

12.09.2023 7:05 | Tisková zpráva

Příští týden začnou hned dvě velké opravy komunikací v severní části města. Od pondělí 11. září začne omezení na Pávovské ulici, od úterý 12. září na ulici Romana Havelky v okolí okružní křižovatky u Kauflandu. Obě komunikace již opravu potřebují, cestování po nich se tak již brzy zlepší. Pokud bude příznivé počasí, tak se Pávovská ulice kvůli pokládce nového asfaltu o víkendu 16. a 17. září zcela uzavře.

Jihlava: Ulice Romana Havelky a Pávovská se dočkají opravy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nový povrch získá během příštího týdne Pávovská ulice od Sokolovské ulice přes průmyslovou zónu a Bedřichov až k okružní křižovatce s Průmyslovou ulicí. Oprava silnice proběhne jako součást oprav objízdné trasy rekonstruovaného přivaděče a společně ji provede Ředitelství silnic a dálnic a město. Jihlava zde také zajistí opravu poklopů kanalizace, v předstihu byla připravena nová obruba chodníku mezi ulicemi U Rybníka a Školní. Doprava bude omezena v týdnu od pondělí 11. září do pátku 15. září bude probíhat frézování povrchu a na Pávovskou ulici bude umožněn vjezd dopravní obsluze i MHD. V případě přízně počasí proběhne pokládání nového asfaltu o víkendu 16. a 17. září, a to za úplné uzavírky ulice. MHD se vydá na odklonovou trasu přes přivaděč, přičemž zastávky Kronospan, U Rybníka, Škola Bedřichov a Zadní Bedřichov nebudou obslouženy.

Kraj Vysočina zahájí v úterý 12. září potřebnou rekonstrukci ulice Romana Havelky od Pražského mostu přes okružní křižovatku u Kauflandu k nájezdu na přivaděč I/38. Doprava bude v místě vedena obousměrně jedním pruhem, kyvadlový provoz bude řízen semaforem. Vjezdy do ulic Královský Vršek, Sokolovská a na přivaděč I/38 budou nepřístupné. Rekonstrukce této poloviny potrvá zhruba měsíc do poloviny října, po tuto dobu doporučujeme místu se zcela vyhnout, a to po přivaděči, po Jiráskově a Fritzově ulici či po ulicích Jiřího z Poděbrad nebo Kollárova a Havlíčkova. MHD a linkové autobusy ve směru na Bedřichov pojedou odklonem přes ulici Královský Vršek, náhradní zastávka Kaufland bude u hasičské stanice a náhradní zastávka Královský Vršek u křižovatky se Sokolovskou ulicí.

„Omlouváme se řidičům a cestujícím za komplikace a případné zdržení. Opravy obou komunikací jsou potřebné a povedou k výraznému zlepšení stavu komunikací po dokončení oprav,“ uvedl primátor města Petr Ryška, který má mimo jiné ve své gesci také dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…