Jihlava: Zdravé město rozdá letos na dotacích 300 tisíc korun

24.01.2024 7:29 | Tisková zpráva

Dotační program projektu Zdravé město Jihlava podpoří akce zaměřené na zdravý životní styl nebo na mezigenerační spolupráci. Může jít o přednášky, výstavy, vzdělávací akce nebo pohybové aktivity.

Jihlava: Zdravé město rozdá letos na dotacích 300 tisíc korun
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zdravé město Jihlava i letos podpoří akce zaměřené na zdravý životní styl, mezigenerační spolupráci nebo dobrovolnictví. V dotačním programu je pro tento rok vyčleněno celkem 300 tisíc korun, o které se mohou ucházet organizace neziskového charakteru nebo fyzické podnikající osoby, které mají nápad na zajímavou akci. „Ta by ale neměla být ryze kulturního nebo sportovního charakteru a její cílovou skupinou musí být obyvatelé Jihlavy,“ upozornila koordinátorka Zdravého města Jihlava Táňa Mrázková.

Témata akcí, které lze z projektu Zdravého města Jihlava podpořit, mohou být také prevence společensky nežádoucích jevů, trvale udržitelné rozvoj nebo globální odpovědnost. „Může jít o přednášky, výstavy, vzdělávací a pohybové aktivity. Fantazii se meze nekladou, naopak budeme moc rádi, když se podaří podpořit neotřelý projekt, který tu ještě nebyl. Příspěvek je možné využít například na materiál, honoráře pro lektory, propagaci, ozvučení či nájem,“ Táňa Mrázková.

Podpořeny budou nekomerční projekty cílené na občany všech věkových kategorií z Jihlavy i místních částí. „Podmínkou pro přidělení dotace je realizace projektu v období od 1. ledna do 30. listopadu 2024,“ dodala.

Žádosti lze podávat od 19. února do 4. března 2024. Maximální výše dotace na jeden projekt je 20 tisíc korun na jednodenní akci a 30 tisíc korun na vícedenní akci.  Bližší informace o programu, včetně formuláře pro podání žádosti, naleznou zájemci na webu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…