Jihlaváci se rádi baví, ale za důležité považují poslední věci člověka

01.05.2017 16:29

Jihlavská radnice uspořádala další veřejné projednání Fóra Zdravého města.

Jihlaváci se rádi baví, ale za důležité považují poslední věci člověka
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Diskuse probíhala k top akcím a top problémům či prioritám ve městě. Účastníci využili i elektronické pocitové mapy. Cílem setkání v DIODu bylo zjistit, jaké akce se občanům Jihlavy ve městě líbí, jaká témata vnímají aktuálně jako nejpodstatnější. Primátor Rudolf Chloupek přiblížil více než 80 přítomným stav řešení problémů z loňského roku.

Z téměř dvouhodinové diskuse vyplynulo, že občané oceňují Festival Gustava Mahlera, Mezinárodní festival dokumentárního filmu, Vysočina Fest, Evropský týden mobility, Havíření apod. Mezi největší priority k řešení doporučili kamenný hospic, Horácký zimní stadion, vybudování noclehárny a krizového centra, či chybějící chodníky v průmyslové zóně Hruškové Dvory + ul. Polenská.

Z pocitové mapy vyplynulo, že nejvíce občanů se cítí dobře v lokalitě Český mlýn, v ZOO či u Staré Plovárny; naopak se necítí dobře v okolí městského vlakového nádraží a PRIORu.
Priority města vytipované na Fóru budou před předložením zastupitelstvu města ověřeny ještě veřejnou anketou. Tištěná podoba bude k dispozici v květnovém čísle Novin jihlavské radnice nebo na akcích Zdravého města. Elektronicky bude možno hlasovat společně se zadáváním „pocitů“ na webu města, kde je i více informací k celé akci: www.jihlava.cz/zdravemesto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…