Jindřichohradecké školy a školky o prázdninách nezahálely

11.09.2017 16:05

Ve čtvrtek 7. září 2017 se uskutečnilo otevření některých investičních akcí, které proběhly v jindřichohradeckých školkách a školách během prázdnin.

Jindřichohradecké školy a školky o prázdninách nezahálely
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Na 4. mateřské škole ve Sládkově ulici mají děti na zahradě nové hřiště.  Předmětem zakázky byla další etapa revitalizace školní zahrady 4. mateřské školy Jindřichův Hradec II, Röschova 1120, odloučené pracoviště Sládkova 742. Dle zpracovaného projektu byly upraveny a doplněny herní prvky, konkrétně vlakové nádraží, jehož součásti jsou pocitové plochy včetně altánku, který simuluje nádražní zastávku, pavouk, víceúčelové hřiště a rozhledna a pozorovací plocha s hmyzím domečkem a krmítkem pro ptáky. Úpravy zahrnovaly terénní úpravy a doplnění stávajících a vytvoření nových herních prvků, včetně jejich certifikace a vstupní revize. Revitalizace školní zahrady stála 1 041 tis. Kč. Jejím projektantem byla Ing. Miroslava Cimburková z Bořetína a zhotovitelem společnost STAVISERVIS Jindřichův Hradec.

V 1. mateřské škole Pod Kasárny 1019 se zrekonstruovalo hygienického zařízení pro děti u dvou tříd. Zakázka zahrnovala změnu dispozice stávajících prostor hygienického zařízení, výměnu a úpravu vodovodních, kanalizačních a elektrických rozvodů, výměnu a doplnění zařizovacích předmětů (dětských WC, umyvadel a sprchy), výměnu dlažeb a obkladů. Projektantem byla společnost JPS Jindřichův Hradec a zhotovitelem společnost Jindřichohradecká stavební. Akce vyšla na 784 tis. Kč.

Ve 3. mateřské škole Vajgar 594 došlo k opravě hygienického zařízení pro děti u dvou tříd, které vyšlo na 671 tis. Kč. Předmětem zakázky byla rekonstrukce hygienických zařízení pro děti u dvou tříd 3. mateřské školy Jindřichův Hradec III, Vajgar 594. Zakázka zahrnovala částečnou změnu dispozice stávajících místností hygienického zařízení, výměnu a úpravu vodovodních, kanalizačních a elektrických rozvodů, výměnu a doplnění zařizovacích předmětů (dětských WC, umyvadel a sprchy), výměnu dlažeb a obkladů. Projektantem byla společnost JPS J. Hradec a zhotovitelem společnost Moučka, Praha. Dále bylo opraveno hygienické zařízení pro zaměstnance za 111 tis. Kč. Projektantem bylaIng. Marie Buzková z Kunžaku a zhotovitelem taktéž firma Moučka. Předmětem této zakázky byla oprava jednoho hygienického zařízení se šatnou a kabinetem pro učitelky v přízemí velkého dvoupodlažního pavilonu 3. mateřské školy Jindřichův Hradec III, Vajgar 594. V rámci opravy byla provedena výměna zařizovacích předmětů (sprchového koutu, umyvadla a WC). Dále byla provedena oprava rozvodů vody, kanalizace, ÚT, VZT a elektro. Byly vyměněny obklady, dlažby a podlahová krytina. Pod dlažby a obklady byla provedena izolace proti vodě. V opravených místnostech byly provedeny malířské a natěračské práce.

3. základní škola v Jarošovské ulici se dočkala rekonstrukce elektroinstalace v pavilonu 2. stupně. V rámci této zakázky došlo k propojení novým kabelem mezi pavilony 1. a 2. stupně, natažení nových kabelových rozvodů od hlavního rozvaděče pavilonu k jednotlivým rozvaděčům na podlažích. Bylo provedeno rozdělení silové části na okruh zásuvkový a světelný, vybudování silového a datového rozvodu počítačů včetně vybudování místnosti na server a rack. Dále byl opraven rozvod školního rozhlasu, jednotného času, telefonů a internetu. Bylo zrekonstruováno osvětlení v souladu s ČSN 73 0580 v kabinetech, společných prostorách, šatnách a skladech. Veškeré provedené rozvody byly zednicky zapraveny. Rekonstrukce stála město 2 043 tis. Kč. Projektantem byl Ing. Miroslav Marek z Kardašovy Řečice a zhotovitelem jindřichohradecká společnost Fiera.

A na třetí základní škole si také kompletní rekonstrukci zasloužila školní kuchyně.  Její obnova stála 3 372 tis. Kč. Projektantem byla společnost GRAPHIC PRO z Tábora a zhotovitelem jindřichohradecká firma RM-BAU. Předmětem zakázky byla kompletní rekonstrukce školní kuchyně Základní školy Jindřichův Hradec II, Jarošovská 746. V rámci této rekonstrukce bylo provedeno vybourání stávajícího povrchu podlah a obkladů a byla provedena nová izolace na upraveném základním betonu včetně částečné izolace stěn. Nově byly osazeny velkoplošné nerezové kanálové vpusti. Byly vyměněny přívody vody a elektrické rozvody. Nově bylo řešeno mytí nádobí včetně tunelové myčky. Nově byl řešen výdej stravy a příjem použitého jídelního nádobí. Stávající gastro zařízení bylo doplněno a nově rozmístěno v souladu s požadavky hygienických norem. Byly položeny nové dlažby a obklady splňující hygienické normy (oblé rohy u obkladů a podžlábky mezi dlažbou a obkladem). V místnostech školní kuchyně byly opraveny štukové omítky a provedena výmalba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…