Jindřichův Hradec: Oslavili jsme 10 let se Zwettlem

06.08.2017 11:46

V prosinci loňského roku tomu bylo deset let, co byla podepsána zástupci měst partnerská smlouva mezi městy Jindřichův Hradec a Zwettl. Ve dnech 29. a 30. července 2017 se uskutečnilo setkání zástupců obou měst ve Zwettlu, aby toto významné výročí společně oslavili.

Jindřichův Hradec: Oslavili jsme 10 let se Zwettlem
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

V sobotu 29. července 2017 večer byla ve Waldlandu slavnostně podepsána pamětní listina k 10. výročí partnerství mezi městy Jindřichův Hradec a Zwettl. Dekret podepsali starosta města Zwettl Herbert Prinz, místostarosta města Johannes Prinz a místostarosta města Jindřichův Hradec Bohumil Komínek. O den později připojil svůj podpis také jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka. Slavnostní večeře se zúčastnili také představitelé z měst Zistersdorf a Plochingen am Neckar, což jsou partnerská města Zwettlu a dále radní města Jindřichův Hrade Jiří Pravda a vedoucí kanceláře starosty Jana Říhová. Slavnost se uskutečnila u příležitosti nedělního otevření zbrusu nového obchvatu města Zwettl, který je velmi významný nejen pro město, ale i celý region. Realizace 10,7 km dlouhého obchvatu trvala téměř deset let. Důvodem pro výstavbu silnice bylo dopravní zatížení Zwettlu. Veškerý provoz ze státních silnic byl totiž veden přes město. Provoz městem se díky obchvatu sníží až o 50 procent. Obchvat prohlásila za otevřený zemská hejtmanka Johanna Mikl-Leitner v neděli 30. července 2017 odpoledne.

V rámci projektu bylo investováno téměř 155 milionů eur. Doba výstavby byla 32 měsíců.  Dojíždějící na trase Gmund nebo Weitra - Krems - St. Pölten uspoří až 15 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…