Jindřichův Hradec: Měsíc leden pohledem městských strážníků

08.02.2022 16:02 | Tisková zpráva

Žárlivá scéna, která si vyžádala zničené dveře na Šindelně, vyhlášený recidivista přespávající v zákoutí výtahové šachty panelového domu nebo krádež romaduru, LED svítilny a kapesního nože v místním supermarketu, to jsou jen některé případy, které řešili městští strážníci během prvního měsíce letošního roku. Kromě nejrůznějších prohřešků, se ale strážníci setkali i s ryze chvályhodným činem, kdy dva mladí lidé z vlastní iniciativy uklidili lesík u Kuniferu a městští policisté potom zajistili odvoz posbíraného nepořádku, kde nemalou část tvořily jehly, injekční aplikátory nebo léky. Víc si přečtěte v policejních svodkách z pera strážníka Petra Čermáka.

Jindřichův Hradec: Měsíc leden pohledem městských strážníků
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

1. ledna

… o tom, že láska umí být vášnivá, spalující, ale také pěkná potvora, se přesvědčily v půl páté ráno, Novoročního dne, vstupní dveře do jednoho z bytů v Nežárecké ulici, v lokalitě zvané Malá Šindelna, které se poroučely po zásahu 28letého žárlivce, do propadliště dějin jen proto, že zuřivec, v rozpoložení vylučujícím jakékoli racionální jednání, nabyl přesvědčení, že jeho „slečna vysněná“, má někoho jiného. Patrola kolegů, celou, ve stejném stavu rozpolcení se nacházející společnost rozpustila, a po uhrazení vyčíslené škody, přijde na řadu projednání přestupku proti majetku.

3. ledna

... v půl šesté navečer ukryla v kapse bundy 46letá zákaznice Lidlu LED svítilnu. Ač pozdě, nakonec svého počínání litovala a s uloženou pokutou vytoužený zdroj osvětlení zaplatila.

16. ledna

… řekl bych osvěžující probuzení, jako po aplikaci hydratačního krému Weleda, čekalo na čerstvě pětadvacetiletého muže z Otína, k přenocování využívajícího zákoutí výtahové šachty jednoho z panelových domů na sídlišti Vajgar, na což naši jednotku upozornili nájemníci domu v obavách o své zdraví a majetek. Po několika provedených kontrolách byl v neděli v půl druhé ráno, s péčí téměř mateřskou, předveden na Obvodní oddělení Policie ČR nocležník, o kterém bylo známo nejen to, že své životní potřeby zajišťuje vším, jen poctivou prací ne, ale také to, že se jedná o osobu, po které bylo vyhlášeno Policií ČR pátrání.

17. ledna

… snad jestřábí zrak, spíše ale čich policejního hafana, vzhledem k výběru mléčného produktu, navedl na horkou stopu detektiva Lidlu, který v pondělí navečer objevil v kapse sedmapadesátiletého nenechavce, balení sýru Romadur, s nezaměnitelnou pachovou stopou, a sáček s kořením. Poučovat ostříleného „arestmana“ o tom, že i drobná krádež, pokud je recidivní, jej může nasměrovat tam, odkud byl před krátkou dobou propuštěn, nebylo potřeba. Na místě tak byla celá lapálie předána orgánům činným v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

24. ledna

… vášnivého, sedmačtyřicetiletého sběratele chladných zbraní, zaujal v Lidlu multifunkční nůž natolik, že neodolal vnitřnímu pokušení a nástroj za 149,- Kč pronesl v kapse bundy bez zaplacení netuše, že je již za pokladnami netrpělivě očekáván dalším sběratelem, v tomto případu polapených nepoctivých dušiček. Zakrátko tak pod taktovkou přivolaných kolegů sběratel nožík doplatil a k němu jako „certifikát“ obdržel v pondělní dopoledne bloček na 1500,- Kč.

30. ledna

…  posledním příspěvkem z prvního letošního měsíce si dovoluji nejen za sebe, ale věřím, že i za celou řadu dalších obyvatel našeho města poděkovat. V neděli odpoledne jsem zprvu nevěřil svému sluchu a později, po shlédnutí fotodokumentace, ani svým očím. Z vlastní iniciativy, osmnáctiletý Jan T. a o rok mladší Eliška R., oba ze sídliště Vajgar, provedli úklid lesního porostu Kunifer, odkud odnesli na kraj lesa nějakých 15 velkých pytlů nepořádku, převážně pocházejícího z tábořiště osob, požívajících návykové a psychotropní látky, soudě podle igelitové tašky, kterou z poloviny zaplnili jehlami, injekčními aplikátory a na místě nalezenými léky, a naší jednotku poprosili o součinnost, při odborné likvidaci tohoto nebezpečného materiálu. Zajištěn byl samozřejmě i odvoz posbíraného nepořádku. A nakonec, když jsem se ptal na pohnutku k popsané iniciativě, zazněla odpověď: „my jsme se nudili.“ Dovolte mi proto na závěr vyslovit jedno přání, a to nejen do nového roku.

Nuďme se přátelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…