Karlovy Vary: Družina krále Karla IV. si v sobotu podmaní město

06.05.2022 13:44 | Tisková zpráva

Už o víkendu oslavíme ve velkém stylu start nové lázeňské sezóny. Celoměstské slavnosti se po dvouleté odmlce vrací a ani letos se neobejdou bez atraktivního průvodu krále Karla IV. a jeho družiny. Tentokrát ale v novém podání a na nové trase průvodu.

Karlovy Vary: Družina krále Karla IV. si v sobotu podmaní město
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Sedmdesátičlenná družina rytířů, kejklířů, tanečnic a dalších členů vyjde v sobotu 7. května v 15 hodin ze Sadů Karla IV. u Císařských lázní. V 15:15 dorazí na Divadelní náměstí, kde bude odhalena zbrusu nová Jezdecká socha Karla IV. Další pouť historického průvodu povede na Mlýnskou kolonádu a zakončena bude ve Smetanových sadech.

Průvod budou tvořit členové spolku Rytíři Koruny České. Skupina vznikla v roce 1990 v Plzni a se svými šermířskými vystoupeními sklízí úspěchy po celé České republice i Evropě. Podílela se také na natáčení filmů, seriálů a historických dokumentů, například Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Ať žijí rytíři, Čingischán pro televizi ARD nebo Tři mušketýři v produkci BBC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…