Karlovy Vary: Kdo v rámci Železného týdne přinese starý elektrospotřebič, získá odměnu

26.08.2015 11:27

Přijďte 8. září 2015 na třídu T. G. Masaryka u Smetanových sadů v Karlových Varech přiložit ruku k recyklaci elektroodpadu.

Karlovy Vary: Kdo v rámci Železného týdne přinese starý elektrospotřebič, získá odměnu
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Přinést nepotřebný elektrospotřebič, přiložit ruku k dílu, pomoci zbavit Česko elektroodpadu, přispět recyklací životnímu prostředí, ušetřit primární suroviny, zanechat svůj otisk na stěně recyklace a získat odměnu bude moci během září každý, kdo se zúčastní některé ze zastávek tradičního Železného týdne, pořádaného Statutárním městem Karlovy Vary a kolektivním systémem Elektrowin, který slaví 10. výročí.

„Náš kolektivní systém existuje už desátým rokem, za tu dobu jsme pomohli vysbírat a zrecyklovat miliony spotřebičů,“ říká Táňa Modlová, ředitelka zákaznického oddělení Elektrowin, a. s.

„Nedokázali bychom to ale bez aktivního přístupu všech, kterým záleží na našem společném životním prostředí a kdo proto odevzdávají staré elektro na určených sběrných místech,“ dodává.

Stěna recyklace se stane symbolem odhodlání

Během září se význam recyklace připomene postupně obyvatelům a návštěvníkům deseti českých, moravských a slezských měst. Na náměstích a dalších místech se uskuteční program, během kterého každý, kdo sem přinese vysloužilý spotřebič, bude moci otisknout své dlaně na stěnu recyklace. Ta se stane symbolem odhodlání zbavit Česko elektroodpadu.

Už v úterý 8. září zavítá Elektrowin do Karlových Varů. Na třídu T.G. Masaryka u Smetanových sadů můžete od 9 do 17 hodin přinést spotřebič, za který získáte odměnu. Můžete také zanechat otisk na stěně recyklace, užít si spoustu zábavy a soutěžit o ceny. Zažijete recyklační show s bublinami, mozek můžete procvičit s hlavolamy nebo se můžete stát lovcem světla.

Více informací najdete ZDE nebo ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …