Karlovy Vary: Město ušetří čtyřiadvacet milionů na developerském projektu

02.01.2024 13:05 | Tisková zpráva

Velmi úspěšné jednání s developerskou společností Accolade absolvovalo vedení karlovarského magistrátu. Předmětem schůzky byl připravovaný projekt na pomezí Bohatic a Dalovic, kde bude stát výrobní hala pro renomovanou zahraniční společnost.

Karlovy Vary: Město ušetří čtyřiadvacet milionů na developerském projektu
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

„Původně bylo dohodnuto, že magistrát uhradí náklady na stavbu příjezdových komunikací a chodníků v okolí nově vznikajícího areálu a veřejné osvětlení. Tato částka byla odhadnuta na zhruba třicet milionů korun,“ říká primátorka Karlových Varů.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43809 lidí

Developerská společnost Accolade má však od budoucího nájemce nastavené velmi krátké dodací lhůty, které vedení magistrátu nebylo schopno garantovat. Ze zákona totiž musí státní správa i samospráva na tyto zakázky vypisovat výběrová řízení a dodržovat všechny stanovené lhůty.

„Nikdy se nedá přesně odhadnout, jak bude výběrové řízení dlouhé. Vždy je totiž nutné počítat s dodržením všech předepsaných lhůt, a to včetně možných odvolání. Proto jsme developera upozornili, že ze zákonných důvodů nejsme schopni požadované, extrémně krátké termíny dodržet,“ pokračuje dále Andrea Pfeffer Ferklová.

Zástupci developera tyto skutečnosti akceptovali a navrhli městu, že si příjezdové komunikace a chodníky vybudují na své náklady, neboť je pro ně dodržení termínů, stanovených budoucím nájemcem, velmi důležité.

„Dohodli jsme se, že na náklady města bude vybudováno pouze veřejné osvětlení, což představuje částku zhruba šest milionů korun. Přístup developera považuji za maximálně vstřícný a jsem samozřejmě ráda za ušetřených čtyřiadvacet milionů korun,“ dodala Andrea Pfeffer Ferklová s tím, že nová výrobní hala by měla být dokončena v roce 2025 a práci v ní najde několik desítek zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…