Karlovy Vary: Skla Vřídelní kolonády prochází očistou

01.12.2023 7:17 | Tisková zpráva

Specializovaná firma zahájila čištění skleněných výplní Vřídelní kolonády v Karlových Varech. Skla budou umyta demineralizovanou vodou a následně vyleštěna. Správu přírodních léčivých zdrojů a kolonád vyjde očista na 220 tisíc korun.

Karlovy Vary: Skla Vřídelní kolonády prochází očistou
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

„Jde o vůbec první čištění skleněných ploch kolonády v takovém rozsahu. Je potřeba je zbavit nejen dlouhodobě naneseného znečištění, ale také minerálních usazenin, které se zde přirozeně tvoří. Umyta budou všechna skla obvodového pláště, včetně haly výtrysku, a to zvenku i zevnitř. Celkem jde o plochu zhruba tři tisíce metrů čtverečních. Zároveň necháme odstranit graffiti z kamenných ploch pláště,“ uvádí karlovarský radní Petr Bursík.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10896 lidí

Práce budou probíhat za běžného provozu a pohyb návštěvníků kolonády omezí jen minimálně.

„Čištění provádějí pracovníci dodavatele z vysokozdvižné plošiny. V místě jejího pohybu tak bude vymezen bezpečnostní prostor, ale jen v nezbytně nutném rozsahu, aby mohli návštěvníci kolonády nerušeně korzovat všemi prostory včetně haly vývěru Vřídla,“ dodává ředitel Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád Václav Benedikt. Mytí skleněných a dalších ploch Vřídelní kolonády bylo zahájeno v pondělí 27. listopadu a ukončeno bude do pátku 1. prosince. Práce provádí společnost Green Root, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…