Karviná: Aby se děti měly na co těšit aneb Nové hrací prvky pro mateřinky

22.08.2016 11:36

Letošní prázdniny byly ve znamení velkých oprav na karvinských základních i mateřských školách. Město vyčlenilo více než dvojnásobnou částku oproti minulým létům a děti se tak mají opravdu na co těšit. Celková částka dosahuje téměř 25 milionů korun a necelé 3 miliony budou využity právě pro investice do zahrad mateřských škol.

Karviná: Aby se děti měly na co těšit aneb Nové hrací prvky pro mateřinky
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Kompletní rekonstrukce se dočká zahrada MŠ Čajkovského, kde dojde k opravě chodníků a ploch, výstavbě sáňkovacího kopce, přibydou houpadla, lanový park a pyramidy. Obměny se dočká také zahrada MŠ Na Kopci; tam kromě opravy ploch a chodníků děti jistě potěší výstavba velké herní sestavy s dopadovou plochou z kačírku a oblíbený hrací prvek šeptanda (komunikační zařízení složené z dvou nerezových trubek s trychtýři, jedno z dětí šeptá do jednoho z trychtýřů a druhé ho i přes vzdálenost bezvadně slyší, můžete znát např. z ostravské Karolíny).

Oprava herních prvků se pak týká MŠ V Aleji, která děti navíc potěší houpačkou a malým lanovým parkem, MŠ Prameny, kde dojde k opravě dopadových ploch ale také k instalaci nových herních prvků a oprav se dočká i hřiště u MŠ Školská.  Tak děti, hurá do školky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…