Karviná: Interaktivní, unikátní a preventivní - to je protidrogový vlak

19.04.2017 11:38

Od úterý do soboty 22. dubna může široká veřejnost navštívit "pojizdné protidrogové muzeum" Revolution train. Vlak stojí ve stanici Karviná hlavní nádraží a a díky příspěvku města si ho široká veřejnost může prohlédnout za symbolických 20 korun, v pracovní dny od 15.30 do 18.20 hodin, v sobotu pak od 10 do 16.30.

Karviná: Interaktivní, unikátní a preventivní - to je protidrogový vlak
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

V dopoledních hodinách jsou prohlídky vlaku vyhrazeny školám. "Sám jsem už vlak navštívil a musím říct, že to na mě udělalo dojem. Byť se protidrogové prevenci věnujeme dlouhodobě, tento projekt mi připadá skutečně unikátní," okomentoval náměstek primátora města Karviné Miroslav Hajdušík.

Vlak se snaží působit na všechny smysly návštěvníků a předkládá jim skutečné příběhy. Zároveň ale tyto intenzivní zážitky poskytuje v bezpečném prostředí a hlavně s možností se ptát, poradit se a dozvědět se co nejvíce přesných informací. Projekt navíc také shromažďuje informace o zkušenostech školáků v lokalitách, kde se právě nachází, dotazníky jsou přísně anonymní a jejich výsledky jsou poté předány městu, které je může využít k plánování dalších preventivních akcí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…