Karviná: Ozdravné pobyty letos absolvovaly stovky dětí

05.11.2014 7:29

Statutární město Karviná zorganizovalo v letošním roce tuzemské ozdravné pobyty v Jeseníkách a Beskydech za částečného finančního přispění Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR, která dětem mj. věnovala také různé drobnosti a sladkosti.

Karviná: Ozdravné pobyty letos absolvovaly stovky dětí
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Jen během letošních letních prázdnin uspořádalo město ozdravné pobyty v Beskydech a Jeseníkách pro 125 karvinských dětí ve věku od 6 do 14 let. Děti prožily krásných čtrnáct dnů v Karlově Studánce, Velkých Karlovicích, Loučné nad Des nou a Horní Bečvě.

Město pořádá prázdninové ozdravné pobyty pravidelně každým rokem a přispívá na ně půlmilionovou dotací. Pobyty jsou určeny dětem, které si potřebují upevnit zdraví, slouží ale také jako prevence proti nejrůznějším nemocem. Kromě pobytu na zdravém vzduchu a procházek do okolí jsou pro děti připraveny také různé kolektivní hry, zábavné soutěže, sportovní hry, koupání, nechybí ani karnevaly nebo diskotéky.

Poděkování patří také Revírní bratské podkladně, expozituře Karviná a supermarketu BILLA, prodejně Karviná, která dětem věnovala různé drobnosti a sladkosti. Navíc pracovníci supermarketu BILLA připravili pro děti na ozdravném pobytu v Horní Bečvě pestrý tří hodinový program plný her a soutěží.

Poděkování patří rovněž dětskému oddělení Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj, které věnovalo vybavení lékárničky na celou dobu pobytů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …