Karviná: Začíná sezona na zámku Fryštát

27.03.2012 12:31

V neděli 1. dubna se v 10:00 otevře pro veřejnost Zámek Fryštát. Letos město začátek sezóny nasměrovalo na děti a pro ně především je určeno slavnostní zahájení sezóny v úterý 3. dubna.

Karviná: Začíná sezona na zámku Fryštát
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Pozvány byly školy na území města a věku dětí  budou přizpůsobeny prohlídky. Děti budou moci soutěžit – budou hledat předmět ze zámeckých sbírek během prohlídek dvou základních okruhů a mají si zapamatovat místnost, kde je vystaven. Děti dostanou drobné dárky. Uvolněné prostory pro zámecké galerii pak budou patřit téhož dne Velikonocům – o jejich významu, zvycích a tradicích si mohou děti popovídat s farářem Danielem Víchou.

V úterý doprovodí prohlídky fanfáry trubačů, průvodkyně budou v dobových kostýmech a pro širší veřejnost je tu nabídka kočárových jízd po historickém centru Karviné.

Zámek Fryštát bude otevřen v sezóně vždy od úterka do neděle v časech od 10 do 17 hodin, v úterý 3.4. také, jen doprovodný program skončí v 16:00. Tedy v pondělí 2.4. je zavřeno a 3.4. den hlavně pro děti  a slavnost.

Informace o zámku a prohlídkových okruzích na webu (města i zámku- http://www.zamek-frystat.cz/portal/page/portal/Zamek_Frystat/),
Vstupné je stále stejné – 60 (30) korun základní vstupné pro dva zámecké okruhy, do expozice umění Národní galerie 40Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…