Karviná čísluje garážové osady. Pomůže to například záchranářům

28.03.2017 21:25

Karvinský magistrát (odbor stavební a životního prostředí) začal přidělovat tabulky s čísly popisnými (resp. evidenčními) majitelům tří tisícovek garáží ve městě. Přidělování čísel poběží postupně - jako první dostávají tabulky majitelé řadových garáží v Polské ulici v části města Karviná-Ráj. Systematicky budou obesíláni majitelé dalších garáží ve městě.

Karviná čísluje garážové osady. Pomůže to například záchranářům
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Pomůže to mj. záchranným složkám, protože se v minulosti stávalo, že kvůli neexistující přesné adrese bloudili v členitých osadách či okolních ulicích například hasiči, policisté nebo sanitky. Bohužel se také stává, že v garážích přebývají občas bezdomovci, resp. že tam někdo dělá skládky, kde už byly zaznamenány i požáry.  Důvody číslování jsou tedy bezpečnostní i praktické zároveň. Skupiny garáží jsou dnes pojmenované pouze podle nejbližších ulic a přitom jsou poměrně rozlehlé a členité.

Majitelé garáží si k povinnosti přistupují velmi vstřícně a nemáme negativní ohlasy. Vyzvedávají si u nás již hotové tabulky, které díky soutěži pořídí jen za 211 korun. Mít čísla popisná (evidenční) i na garážích, nejsou-li součástí domu či jiného objektu, je povinnost, ale zákon nestanoví tuto povinnost pro majitele těchto typů starších garáží. Přesto bylo rozhodnuto toto v celé Karviné realizovat z výše uvedených důvodů. Stavební úřad magistrátu část povinnosti za majitele přebírá, tabulky jsme nakoupili jednotné, lidem odpadá starost o jejich pořízení a stavební úřad jim pomůže i s formalitami spojenými s přidělením čísel.  Mj. poradíme s vyplňováním formulářů pro povinné ohlášení katastrálnímu úřadu.

Garáže do 25 m2 dostávají evidenční číslo, nad 25 m2 číslo popisné, majitelé si tabulku osadí na určené místo sami.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…