Karviná získala pro Nové pole investora, zaměstná 250 lidí

15.06.2016 14:46

„Jednání byla velmi rychlá, v řádu týdnů, nabídli jsme firmě poslední čtyři hektary Nového Pole. Zónu tedy budeme mít plnou a zároveň máme pro Karvinou příslib až 250 nových pracovních příležitostí v lehkém zpracovatelském průmyslu. Firma bude v Karviné vyrábět dřevěné komponenty do zahrad – nábytek a zahradní zařízení,“ netají radost primátor Tomáš Hanzel.

Karviná získala pro Nové pole investora, zaměstná 250 lidí
Foto: archív autora
Popisek: Karviná Masarykovo náměstí

Město prodá pozemky české dceřince Prolific CZ se sídlem v Třinci ( název polské matky je Martyna – pozn. česká dcera je podmínkou státu pro tyto investice), a to za 410 Kč za m2 – stanoveno posudkem jako cena vmístě obvyklá. Prodej se týká více než 42 tisíc m2 ve druhé etapě zóny v blízkosti závodu GS Caltex ( pozemky vpravo před Caltexem u silnice ve směru na Bohumín).

„Finální kupní smlouvu by zastupitelé měli mít na stole už 13. září, hned nato by se mohlo začít stavět,“ doplnil detaily náměstek primátora Jan Wolf s tím, že místa by tak brzy mohla být nabídnuta také bývalým zaměstnancům OKD. Firma chce tedy stavět ještě letos a dle dostupných informací má v plánu investovat do výstavby závodu okolo 600 mil.Kč. Má přitom zájem získat i další pozemky (pro výstavbu pily) a Nové Pole by tedy mohlo být jen první etapou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…