Kladno: Meta ve finální podobě, opět za přispění EU

28.10.2013 11:30

Největší dům pro hendikepované v Čechách, kladenská Meta, je nyní po konečné fázi rekonstrukce. Už i v prvním nadzemním podlaží má novou fasádu a nová okna a vstupní portály. Již dříve prošla Meta zásadní rekonstrukcí, tedy nové jsou balkonové stěny, okna i zateplený obvodový plášť s moderní fasádou. Opravena je také střecha.

Kladno: Meta ve finální podobě, opět za přispění EU
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

V roce 2011 byla provedena první část rekonstrukce, která zahrnovala zejména zateplení obvodového pláště budovy od 2. nadzemního podlaží, výměnu oken a hlavně také výměnu panelů se vstupy do lodžií, jež byly ze dřeva, které se již rozpadalo. Tato akce přišla zhruba na 42 milionů korun. Město však díky úspěšné žádosti o dotaci platilo jen 60% těchto nákladů.

Následně byl realizován druhý projekt s názvem „Regenerace bytového domu s byty zvláštního určení (META) - II“, v rámci kterého došlo k dokončení celkové regenerace tohoto domu. V prvním nadzemním podlaží byla provedena výměna všech oken a dveří za nové, které jsou vzhledově i parametrově shodné s výplněmi z předešlé etapy. Provedeny také byly elektroinstalační práce a práce zahrnující regeneraci fasády včetně fasády vstupních portálů. Způsobilé výdaje dosáhly 7 668 574,- korun. Z této částky však 3 067 430,-  zaplatí EU a státní rozpočet. Termín realizace byl od července do září 2013.

„Hendikepovaní spoluobčané mají díky našim úspěšným žádostem o dotace nyní kompletně zrekonstruovaný dům. Věřím, že dobré bydlení alespoň trochu přispěje k vyšší kvalitě jejich života,“ řekl kladenský primátor Dan Jiránek.

Oba projekty byly zařazeny do Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM) a dotace jsou čerpány z Integrovaného operačního programu (IOP).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestokladno.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…