Klimkovice se nehodlají vzdát svých vánočních koncertů

15.12.2021 19:53 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 15. prosince v 17.45, se v kostelíku Nejsvětější Trojice v Klimkovicích bude natáčet už druhý klimkovický vánoční koncert.

Klimkovice se nehodlají vzdát svých vánočních koncertů
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Město se totiž ani letos nehodlá vzdát své oblíbené tradice, a protože epidemiologická situace nepřeje osobní účasti na vánočních setkáních, letos stejně jako loni připravuje vánoční koncerty pro on-line sledování. První koncert Akobandu v klimkovickém kině je již natočen a je ZDE

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

„První vánoční on-line koncert za dva dny dosáhl už přes 500 shlédnutí. Zdá se, že lidé si asi začínají zvykat na klimkovickou kulturu tohoto typu. I když raději bychom připravovali akce, na kterých se setkáme osobně,“ potvrdila organizátorka Alice Chlebovská z Kulturního a informačního střediska Klimkovice.

Zítra se bude v kostelíku natáčet koncert se souborem Generace. Jeho členové už si interiér vyzdobili v souladu s připravovaným programem, do nějž zařadili i několik gospelů. Třetí koncert se bude po dohodě s místním farářem točit v pondělí 20. prosince v 17.45 v klimkovickém kostele sv. Kateřiny. Vánoční písně a koledy na něm zazpívají Pěvecký sbor města Klimkovic a Famózní klimkovické pjenice. Kostel pro tento účel zdobí místní farníci, dokonce bude mimořádně pro kameru k dispozici i celý betlém. Premiéry koncertů na Youtube jsou plánované na neděle 19. a 23. prosince, vždy v 18 hodin.

On-line koncerty v Klimkovicích budou náhradou za původně plánované Adventní dostaveníčko, Adventní koncert v kostele sv. Kateřiny, Vánoční koncert ZUŠ v kině, Vánoční koncert města v kostele sv. Kateřiny, i za kulturní akce v okolních obcích a městech, kde měli klimkovičtí umělci vystupovat.

„Na všechny tyto akce byli připraveni účinkující i návštěvníci a nic z toho se nekoná. Proto jsme se rozhodli připravit alespoň tři jedenáctiminutová videa v typických klimkovických prostorách a s umělci a účinkujícími z Klimkovic. Povzbudil nás k tomu i loňský zájem, kdy video s vánočním hudebním programem z Klimkovic mělo přes tři tisíce shlédnutí,“ doplnila Alice Chlebovská.

Koncerty a jejich natáčení se budou financovat z prostředků města určených na zrušené vánoční programy i z příspěvku Skupiny ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…