Kopřivnice: Budoucí spolupráci stvrdila města podpisem memoranda

19.01.2017 21:25

Memorandum o vzájemné spolupráci v úterý 17. ledna podepsali starosta města Kopřivnice Miroslav Kopečný a primátor města Bánovce nad Bebravou Marián Chovanec. Svými podpisy představitelé spřátelených měst stvrdili záměr budoucí spolupráce v oblasti kultury, sportu a vzdělávání.

Kopřivnice: Budoucí spolupráci stvrdila města podpisem memoranda
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Slavnostní podpis memoranda se odehrál v úterý 17. ledna v místnosti rady města kopřivnického městského úřadu. Hlavní představitelé obou měst měli z rodící se spolupráce velkou radost. „Jsme moc rádi, že náš záměr získat ve slovenském městě Bánovce nad Bebravou partnera pro spolupráci vyšel. Ostatně vazby s tímto městem jsou dány historicky, neboť automobilka Tatra právě v Bánovcích měla před lety závod,“ okomentoval podpis dokumentu deklarujícímu podporu záměru kopřivnický starosta Miroslav Kopečný.

Podle slov primátora Bánovců nad Bebravou vnímá také slovenská strana opětovné navázání vztahu velmi pozitivně. „Žije u nás doposud spousta lidí, kteří v Tatře pracovali, Kopřivnici před lety navštěvovali a berou značku tak trochu i za svou. Zejména ti jsou ze vznikajícího vztahu mezi námi a vašim městem opravdu nadšení. Už za mnou dokonce byli i s nápadem, jaké bychom mohli udělat společné akce,“ nechal se slyšet primátor Marián Chovanec.

Města podpisem memoranda potvrdily zájem o spolupráci, která se v budoucnu dotkne zejména kulturních a sportovních akcí nebo vzdělávacích procesů. „Spoluprací s Bánovcemi se nám možná podaří získat finanční prostředky na přeshraniční projekty, které bychom v budoucnu rádi spustili,“ vysvětlil Miroslav Kopečný a dodal: „V příštím roce, kdy Kopřivnice bude slavit sedmdesát let od svého povýšení na město, bychom byli rádi, kdyby se Bánovce nad Bebravou staly našim partnerským městem.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…