Kopřivnice: S novinkami v registraci vozidel poradí web i úředníci

30.01.2015 6:33

V lednu 2015 vstoupila v účinnost novela zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, která přinesla zásadní změny v registraci vozidel. Mezi největší novinky patří konec takzvaných polopřevodů a vyřízení odhlášení i nahlášení automobilů na jednom místě.

Kopřivnice: S novinkami v registraci vozidel poradí web i úředníci
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Hlavní změna spočívá v tom, že od letošního roku stačí k převodu vozidla na nového vlastníka či provozovatele jedna žádost, jedna návštěva a jeden úřad. Zatímco před účinností novely bylo nutné vozidlo odhlásit na místně příslušném úřadu původního provozovatele a následně zase přihlásit v bydlišti nového provozovatele, nyní se převod i registrace provádí pouze v původním registračním místě. To může novému provozovateli komplikovat situaci, pokud si pořizuje automobil z větší vzdálenosti. Proto, pokud se na registr nemohou dostavit prodávající i kupující současně, může přijít pouze jeden z nich s úředně ověřenou plnou mocí od toho druhého,“ uvedl vedoucí kopřivnického odboru správních činností Josef Solanský. Nově také platí, že protokol o evidenční kontrole z STK, která se při registraci vozidla dokládá, nemůže být starší než 14 dní.

Zpozornět by určitě měli vlastníci aut, která byla před účinností novely původním provozovatelem odhlášena, ale dosud nejsou na novém registračním místě přihlášena. Ti totiž mají poslední šanci tzv. polopřevod dokončit, a to do 30. června 2015. Pokud do tohoto data nevyřídí žádost o zápis vlastníka a provozovatele do registru silničních vozidel, pak jejich vozidlo administrativně zanikne a již nepůjde přihlásit. Stejný osud čeká také vozidla v depozitu, která do něj byla zařazena před 30. červnem 2013, jestliže jejich majitelé do konce roku 2015 nenahlásí povinné údaje. U vozidel zařazených do depozitu později hrozí v případě zmeškání lhůty finanční sankce.

Všechny potřebné informace naleznete na internetových stránkách města www.koprivnice.cz v sekci „Potřebuji vyřídit“, nebo se můžete obracet na pracovnice Odboru správních činností MÚ Kopřivnice na telefonních číslech 556 879 603-604.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…