Kopřivnice: Výstava na pomoc Libušínu

01.08.2014 17:16

Ve vestibulu kopřivnické radnice byla v pondělí 28. července instalována výstava „Kdo postavil Libušín?“. Prostřednictvím osmi výstavních panelů se příchozí dozvědí spoustu zajímavých informací nejen o vyhořelé památce figurující v názvu výstavy, ale také o činnosti Pohorské jednoty Radhošť a turistice v Beskydech obecně. Dobové fotografie a dokumenty, které může veřejnost takto komplexně vidět vůbec poprvé, budou v Kopřivnici vystaveny do 8. srpna.

Kopřivnice: Výstava na pomoc Libušínu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Výstava je věnována 130. výročí Pohorské jednoty Radhošť, nejstaršímu turistickému spolku u nás, jehož členové v Beskydech vybudovali celou řadu významných objektů a další turistické infrastruktury. Jurkovičovy stavby na Pustevnách, v čele s Libušínem, jsou těmi nevýznamnějšími. Právě národní kulturní památce Libušín, která letos na jaře vyhořela, by měla putovní výstava pomoci. Spolu s výstavními panely totiž putuje po obcích Moravskoslezského a Zlínského kraje také pokladnička, do které mohou lidé na obnovu zničené chaty přispívat.

K devastujícímu požáru Libušína došlo v noci z 2. na 3. března 2014. Bezprostředně poté byla Valašským muzeem v přírodě vyhlášena veřejná sbírka na jeho obnovu, do níž město Kopřivnice přispělo částkou 100 tisíc korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …