Kopřivnice: Zaměstnanci úřadu najezdili do práce přes tři tisíce kilometrů

14.06.2017 13:12

Již potřetí se kopřivnická radnice zapojila do celostátní kampaně „Do práce na kole“. Během měsíce května její zaměstnanci najezdili a nachodili přes tři tisíce kilometrů.

Kopřivnice: Zaměstnanci úřadu najezdili do práce přes tři tisíce kilometrů
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Čistější ovzduší, bezpečnější město a lepší kondice. Všechny tyto aspekty se v měsíci květnu rozhodly podpořit tři desítky zaměstnanců kopřivnického městského úřadu, který se již poněkolikáté zapojil do kampaně nazvané Do práce na kole.

„Muži i ženy po dobu třiceti jedna dnů jezdili do práce nejen na kole, ale také na kolečkových bruslích, koloběžkách nebo chodili jednoduše pěšky. Své výsledky si každý den značili, abychom ve výsledku věděli, kolik kdo ušel nebo najezdil kilometrů a hlavně, kolik se díky tomu ušetřilo škodlivého CO2 v ovzduší,“ uvedla koordinátorka akce Barbora Mužíková z kopřivnického odboru rozvoje města.

Podle výsledků, které byly slavnostně vyhlášeny v pondělí 12. června se kopřivnickým úředníkům podařilo najet a nachodit dohromady 3012,4 kilometrů. Kopřivnice přitom patřila mezi třiatřicet zapojených českých měst. „Podle oficiálních výsledků se všem účastníkům soutěže podařilo najezdit 2 574 tisíc kilometrů, nachodit 214 tisíc kilometrů a tím ušetřit 359 tun CO2,“ doplnila informaci Barbora Mužíková s tím, že cíl motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek využívali kolo nebo vlastní nohy, byl splněn. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …